Siffrorna rann iväg när Örebro tog emot IF Elfsborg i P17 Allsvenskan. 

Det var dags för den näst sista matchen i P17 Allsvenskan Höst när IF Elfsborg åkte till Örebro för match. Matchen på Behrn Arena blev dock inte resultatmässigt vad Elfsborg önskade. Trots att man hade en storvinst i ryggen från förra omgången ville det sig inte riktigt denna söndag. Hemmalaget tog ledningen efter kvarten spelad och efter halvtimman spelad gjorde Örebro även 2–0. Spelmässigt ganska jämnt, men ett tvåmålsunderläge var inte vad gulsvart önskade.

I andra halvlek kom Elfsborg ut och reducerade ganska snabbt genom, vilket tände hoppet för gästerna en aning. Elfsborg gick för att sätta en kvittering, men fler bollar gick inte in bakom ÖSK-målvakten. När Boråslaget sedan försökte göra en push i jakten på mål kunde Örebro göra ytterligare mål inom en kort tidsram. Mellan 70-80 minuter spelade kunde ÖSK sätta tre mål, vilket var tungt resultatmässigt.

Oavsett är Elfsborg tvåa i serien när det återstår en omgång, fyra poäng bakom ledande Örgryte IS. Just Örgryte är motståndare i nästa match, men chansen att ta hem höstserien släcktes i och med dagens förlust. Den matchen spelas den 27 oktober klockan 14.00 på Borås Arena 2.

Örebro SK FK  – IF Elfsborg 5–1 (2–0)

Mål: 1–0 17′, 2–0 33′, 2–1 Theo Lind 55′, 3–1 71′, 4–1 73′, 5–1 79′

Startelva: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 12. Johannes Abdulahad, 16. Filip Persson, 17. Theo Lind, 18. Teodor Svensson, 20. Arbnor Shabani
Ersättare: 30. Ludvig Målberg (mv), 6. Isaac Antonsson, 9. Otto Gustafsson, 10. Abdirahman Abdi, 11. Mohamed Adam, 13. Lukas Beischer