191021 Elfsborgs Deniz Hümmet under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Elfsborg den 21 oktober 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Delad poäng för Örebro SK och IF Elfsborg på Behrn Arena

Publicerad: 2019-10-21 21:04

Gästande Elfsborg dominerade den första halvleken – men fick se sig kvitterat just innan paus på straff. Mot slutet av matchen kunde Stefan Ishizaki trycka in målet som såg ut att avgöra matchen för Di Gule. Också det på straff. Men på stopptid lyckades Örebro SK få in kvitteringen till 2–2.

Det piggt inledande Elfsborg känner vi igen vid det här laget. Gästerna från Borås satte hög press omgående och ÖSK hade svårt att hantera de gulklädda spelarna som snabbt gjorde allt de kunde för att återerövra bollen när man tappat den.

Tidigt kunde man ta tillvara på en sådan situation och Jonathan Levi gick på avslut. Den gången dock utan någon framgång.

Men samma Jonathan Levi var i den 14:e minuten återigen på hugget, och då var det inga misstag. Kyligt vände han bort sin försvarare för att senare placera in matchens första mål.

Den första halvleken var en väldigt stark sådan av IFE. Man, som tidigare nämnt, pressade högt på ÖSK och skapade en hel del farligheter framåt. Det luktade både 0–2 och 0–3 för Di Gule.

Men istället skulle Örebro få en väg in i matchen igen. Med en minut kvar av den första halvleken tilldömdes man en straff efter att Sivert Heltne Nilsen fått bollen på armen. En straff som Jake Larsson placerade in i det motsatta hörn Tim Rönning kastade sig åt. Därmed var det 1–1 in i pausvilan.

Deniz Hümmet fick ett gyllene läge att tidigt i den andra halvleken återta ledningen för IFE. Robert Gojani var på språng framåt, tittade upp och placerade in ett inlägg som den förstnämnda mötte med en volley. Skottet fick både bra riktning och fart – men Oscar Jansson i hemmamålet stod pall.

Bara minuter senare fick man dessutom ytterligare en minst sagt bra möjlighet till ett ledningsmål. En boll på en arm – och en ny straff dömd. Den här gången till Elfsborg. Jesper Karlsson la bollen tillrätta, stegade bakåt och gick för 1–2. Men Oscar Jansson var återigen i vägen för boråsarna.

Annars gick tempot ned något under matchens andra halvlek. Inte förrän mot slutet öppnade sig det hela upp igen. I den 85:e minuten var det dags för inbytta Stefan Ishizaki att kliva fram från elva meter efter det att ytterligare en hands gett en straff i matchen. Ishizaki tryckte in bollen i nät – och Elfsborg i ledning.

Tillställningen avslutades dock på tyngsta sätt för Di Gule denna måndagskväll. Tim Rönning, som annars stod stabilt under hela matchen, tappade bollen efter att ha hoppat upp för att plocka ned ett inlägg. Det tog Johan Bertilsson tillvara på och sköt in kvitteringen på stopptid i öppet mål.

2–2 slutade matchen – och nu laddar vi om till västderbyt mot IFK Göteborg hemma på Borås Arena nästa måndag. Hoppas vi ses då!

Örebro SK–IF Elfsborg 2–2 (1–1)

Målen: 0–1 Jonathan Levi (14), 1–1 Jake Larsson (straff, 44), 1–2 Stefan Ishizaki (straff, 85), Johan Bertilsson (90+1)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Frederik Holst, Gustav Henriksson, Stian Gregersen, Rami Kaib–Jesper Karlsson, Simon Olsson, Sivert Heltne Nilsen, Robert Gojani (74), Jonathan Levi (46)–Deniz Hümmet (74)

Ersättare: Kevin Stuhr-Ellegaard, Alejandro Portillo, Simon Strand, Stefan Ishizaki (74), Rasmus Alm (46), Simon Lundevall, Per Frick (74)

Varningar, IFE: Sivert Heltne Nilsen (57)

Publiksiffra: 3814

Huvudpartners Officiella sportleverantörer