Inför måndagens västderby åkte Simon Strand och Jesper Karlsson till Trollhättan för att överraska en jubilar. Bertil Lindh har inte missat en seriematch på hemmplan med IF Elfsborg sedan 1975. En svit som mäter över 44 år och på måndag 600 imponerande matcher!

Så Bertil, vem är du egentligen och hur kommer det sig att du började följa IF Elfsborg?

– Jag är en 67-åring bosatt i Trollhättan och arbetade tidigare som polis. Jag är inte född i Borås men bodde i Borås ett par år under min uppväxt. Detta var i samband med att Elfsborg gick upp i Allsvenskan och vann den som nykomlingar 1961. Sedan dess har jag bott i bland annat Malmö och Stockholm men jag har tagit mig till matcherna ändå.

Vilken är senaste seriematchen du missade och varför?

– Det var 1975 när jag gick på polisskolan i Solna. Elfsborg spelade mot Öster och förlorade med 6-1, den största serieförlusten sedan dess. Så därefter har jag inte missat en seriematch på hemmaplan för de behöver mig där brukar jag skoja.

Blir du aldrig blivit sjuk eller är tvungen att arbeta?

– Nja, det har gått bra. Det gäller att prioritera det som är viktigt. Det var lite besvärligt ett tag när jag jobbade tre-skift men det löste sig och numera är jag pensionär, vilket gör det hela lättare. Med mig på matcherna har jag mina tre barn och svåger. Så vi är en full bil som åker varje match!

Stormatch nu på måndag, hur speciellt blir det att fira 600 matcher mot just IFK Göteborg?

– Ett västderby är alltid speciellt. Jag ser fram emot en härlig avslutning på säsongen och det är bara en bonus att just den matchen det blir match nummer 600!

IF Elfsborg lyfter på hatten och önskar hela familjen Lindh med Bertil i spetsen varmt välkomna till Borås Arena på måndag!