Elfsborg hade kniven mot strupen när laget var piskade att vinna mot FC Midtjylland i returmatchen. 

Första matchen var jämn, men det var ändå danska FC Midtjylland som vann med 2–1 på Borås Arena för ett par veckor sedan. Nu var det dags för returmatch där IF Elfsborg var piskade att vinna. Med en förhoppning om att SM-guldet från helgen skulle ge en extra självförtroendeboost, ställde U-truppen upp sig på MCH Arena i Herning.

När det litauiska domarteamet blåste igång matchen visade det sig vara en jämn första halvlek som väntade de båda lagen. Elfsborg försökte ta taktpinnen, Midtjylland tog över den efter en stund och pressade på men därefter jämnade det ut sig igen. Första halvleks bästa chans för Elfsborg hade Eduart Iljazi, men målvakten gjorde en bra räddning.
– Det är en väldigt jämn match där vi pressar Midtjylland på ett väldigt bra sätt. Hade vi satt en boll i första halvlek hade förutsättningarna varit andra, men nu jagade vi i andra halvlek istället, säger tränare Tobias Linderoth.

Pressen gav aldrig resultat

Med ett mållöst resultat var det nu bara 45 minuter att spela på för Elfsborgs del. Två mål var tvungna att göras mot ett kompakt Midtjylland som var bra på att försvara sig. Matchbilden var fortsatt jämn och chanserna var ungefär likvärdiga. Elfsborg pressade, hade chanser från nära håll och stressade hemmalaget – men bollen ville inte in. Marginalerna var istället på hemmalagets sida när ett skott gick mellan benen på Elfsborgsspelare och in i mål. Matchen slutade 1–0 till hemmalaget och gulsvart fick se sig besegrade.

Tränare Tobias Linderoth ger sin syn på matchen:
   – Vi gör en ruggigt bra match och pressar Midtjylland, faktiskt än bättre än i första matchen. Killarna har gjort allt man kan begära och lite till, ett jättejobb och riktigt bra prestation. Jag och Emir (Bajrami) är väldigt glada och stolta över insatsen. Man får heller inte glömma att det inte är något dåligt lag i möter, ett lag som är med i Youth League varje år, spelar internationella cuper och satsar på sin akademi mycket. Vi visar att vi spelar jämnt med dem, givetvis hade vi hoppats på ett annat resultat men prestationen är riktigt bra.

IF Elfsborgs äventyr i årets UEFA Youth League tog därmed slut på onsdagskvällen. Chans till revansch kan dock finnas redan om några veckor då båda lagen ska spela Skandinaviska Mästerskapen i Göteborg.

FC Midtjylland – IF Elfsborg 1–0 (0–0) totalt 3–1

Mål: 1–0 82′,

Startelva: Sebastian Jonsson (mv) – Viktor Widell, Tim Stålheden (k), Gustav Broman, Oliver Zandén – Eduart Iljazi, Kevin Holmén, Noah Söderberg, Kevin Liimatainen – Aleksandar Ceganjac, Musa M’Benga
Ersättare: Max Helge (mv), Rasmus Swahn, Jonathan Levinsson, Arvid Skantz, Mattias Mannerstål, Filip Gustavsson, Endrit Kuttlovci