Simon Lundevall, 31, lämnar IF Elfsborg efter säsongen. Helgens match mot Helsingborgs IF blir hans sista i föreningen. Vi tackar Simon för fem fina år i gulsvart och önskar honom ett stort lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär.  

-Jag kommer alltid att tycka om och ha stor respekt för IF Elfsborg – en fantastisk och professionell förening. Jag önskar IF Elfsborg ett stort lycka till i framtiden och jag är helt övertygad om att det kommer en ny storhetstid här snart, säger Lundevall.

Simon Lundevall anslöt till IF Elfsborg säsongen 2015 från den då allsvenska konkurrenten Gefle IF. Under sina fem år i IF Elfsborg har mittfältaren gjort 24 mål och 43 assist på sammanlagt 159 tävlingsmatcher. Simon var med i toppen av Allsvenskans assistliga 2017 och var ett av det stora utropstecknet under den säsongen. Det året gjorde han 15 assist och sex mål på 29 allsvenska matcher.

-Det är svårt att återge sitt bästa minne efter fem år i föreningen. Men främst skulle jag vilja säga att jag har spelat med otroligt bra fotbollsspelare. Sedan är äventyren ute i Europa något man också kommer att ta med sig. Jag vann också assistligan i Allsvenskan  så ja, det är mestadels väldigt många bra minnen man kommer att ta med sig, fortsätter Lundevall.

-Jag har stor respekt för våra supportrar, för all den tid de lägger ner, allt de engagemang de bidrar med. De lägger så mycket krut i att åka med Elfsborg överallt och hjälpa oss till tre poäng. Så all heder och respekt till dem, de har varit kanonbra, avslutar Lundevall.

Manager Jimmy Thelin

-Hans historia här talar för sig själv. Simon är en fantastisk poängspelare som håller hög allsvensk klass när han får en roll att spela rättvänd framför en backlinje eller en mot en.  Vi har spelat mer djupledsspel i år vilket gjort att vi valt andra spelare med andra egenskaper. Vi tackar Simon och önskar honom lycka till i fortsättningen, säger manager Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson

-Simon har alltid givit allt för föreningen och givit oss många oförglömliga stunder med sitt spel på planen. Simon har en härlig personlighet som vi kommer sakna. Nu väntar nästa utmaning som vi är helt övertygade om att den kommer att bli bra, säger Stefan Andreasson.

 

Tack för allt Simon!