IF Elfsborg avslutade under lördagen den allsvenska säsongen på Olympia och möte med Helsingborgs IF. Ett möte som slutade med en mycket stark Elfsborgsseger.

Hemmalaget startade dock piggast och fick till ett par lägen redan under den inledande minuten. Men därefter tog gästande IFE tag i taktpinnen och tog över tillställningen allt mer.

Rasmus Alm hade som vanligt mycket energi i benen och drev många gånger på framåt. I matchens tolfte minut avlossade han ett skott utifrån som kom att bli riktigt farligt – men Anders Lindegaard i hemmamålet lyckades styra bollen till hörna.

Och bara minuter senare drev Di Gule återigen framåt i vad som kom att sluta i att Simon Olsson var helt friställd mitt framför Hif-målisen. Men än en gång stod dansken i vägen.

Elfsborg skulle dock få dit ett välförtjänt ledningsmål och det kom i den 34:e minuten. Frederik Holst arbetade hårt och ordnade en fyra mot två-omställning för boråsarna. En omställning som avslutades med att Ramus Alm säkert placerade in 0–1 i matchen.

Det dröjde inte ens fem minuter av den andra halvleken innan Hif åter var tillbaka i matchen. Alexander Farnerud ordnande kvitteringsmålet för hemmalaget.

Ett likaläge var inget Rami Kaib trivdes speciellt mycket med, så han tog klivet framåt och drog till med ett riktigt pangskott till 1–2 och Elfsborg var återigen i ledning.

Manager Jimmy Thelin bytte kort efter det in både Per Frick och Simon Lundevall, och därefter kom även Alex Dyer in i matchen. För både Dyer och Lundevall ett sista framträdande i den gula tröjan.

Gästande Elfsborg krigade tappert i ösregnet på Olympia under resterande del av matchen och kunde avsluta den här säsongen på bästa sätt.

TACK FÖR I ÅR!

Helsingborgs IF–IF Elfsborg 1–2 (0–1)

Målen: 0–1 Rasmus Alm (34), 1–1 Alexander Farnerud (50), 1–2 Rami Kaib (53)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Frederik Holst, Gustav Henriksson, Stian Gregersen, Rami Kaib–Jesper Karlsson, Simon Olsson (71), Sivert Heltne Nilsen, Rasmus Alm (65), Jonathan Levi–Deniz Hümmet (64)

Ersättare: Sebastian Jonsson, Joseph Okumu, Samuel Holmén, Simon Lundevall (65), Alex Dyer (71), Joakim Engström, Per Frick (64)

Varningar, IFE: Deniz Hummet (43), Stian Gregersen (75), Jesper Karlsson (94), Per Frick (94)

Publiksiffra: 5556