Denna helg startar de Skandinaviska Mästerskapen för P18-lag där IF Elfsborg är ett av tre svenska lag. 

På fredagseftermiddagen åker IF Elfsborgs U-trupp till Prioritet Serneke Arena i Göteborg där Skandinaviska Mästerskapen i P18-klassen inleds med två matcher denna helg. Turneringen kommer spelas under november och december månad i Göteborg, och turneringen inleds med gruppspel. De tre bästa lagen i P19 Allsvenskan, IF Elfsborg, Malmö FF och IF Brommapojkarna kommer representera Sveriges klubblag.

Från Danmark kommer ettan och tvåan i P19-serien, vilka är FC Midtjylland och Esbjerg som båda vunnit turneringen. Norge skickar vinnaren av P19-serien Mjöndalen, vinnaren av P18-serien Brann och Sogndal som spelar UEFA Youth League. De deltagande lagen delas upp i två fyrlagsgrupper där alla möter alla. Vinnarna av respektive grupp möts sedan i en final. Speldagar för gruppspelet är fredag 15 november, 17 november och fredag 6 december. Söndag 8 december är en finaldag.

Spelare ska vara födda 2001, max tre spelare som är födda 2000 får användas.

För IF Elfsborgs del är följande spelschema spikat:

15 november 14.00 IF Elfsborg – Mjöndalen

17 november 11.00 Sogndal – IF Elfsborg

Ingen gång tidigare har ett svenskt lag tagit hem turneringen – är det dags i år?