Dryga fem minuter ifrån kampanjsläppet tog det innan Mathias Elovsson hade fyllt i fomuläret och valt att bli en del av IF Elfsborgs nästa steg. Elfsborg.se tog ett kort snack med Mathias om hur han ser på att stötta IF Elfsborg via distans och hur hans tankar går inför nästa år!  

Grattis Mathias Elovsson, du var först in med att sätta ditt namn på tröjan och stötta IF Elfsborgs Nästa steg. Hur gick tankarna?
– Det var nog snarare så att handlingen gick snabbare än tanken här. Jag gillade idén med namn på tröjan, och att man får ett bevis på att man är delaktig. Har varit med om det förr när bob hund skrev ut alla namn på de som förbokat en av deras vinylskivor. En kul grej och en viktig markör. Och i och med att jag bor i Stockholm är det ju begränsat hur mycket jag kan bidra med. Men får ändå känslan av Vi Tillsammans.

Kan du kort berätta vem du är? Hur länge har du följt IF Elfsborg?
– Jag är Boråsare i exil. Jobbar som designer, spelar i band på fritiden. Uppvuxen i Sjömarken och sen den tiden så var det ju Elfsborg som gällde. I Sjömarken kunde man ju också springa på Ahlström (som då bodde i det hus min mor vuxit upp i…) Så, av och till, Elfsborgare sen sent 70-tal.

 2020 närmar sig med stormsteg. Vad är dina förhoppningar på nästa år?
– Jeppe blommar ut ordentligt och vinner skytteligan. Sivert tar över kaptensbindeln och tjatar hål i huvudet på sina lagkamrater. Vi lyckas lossa Levi och Thelin lyckas förmedla sin spelidé även utanför omklädningsrummet… Topp 4 nästa år!

Mathias och många, många fler namn kommer att finnas på den matchtröja som används när IF Elfsborgs damlag spelar den första historiska hemmamatchen 2020. 

Läs mer om IF Elfsborgs Nästa steg
Sätt ditt namn på den unika tröjan HÄR