191019 Elfsborgs Gustav Broman klappas om av lagkamrater efter 1-0 under fotbollsmatchen i U19 Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Norrköping den 19 oktober 2019 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Full pott i Skandinaviska Mästerskapen

Publicerad: 2019-11-17 20:06

Under helgen har IF Elfsborg spelat två matcher i Skandinaviska Mästerskapen – vilket resulterade i två segrar. 

Två norska motstånd har stått på schemat när IF Elfsborg rullade ned den gulsvarta bussen till Göteborg för matcher i de Skandinaviska Mästerskapen. U-truppen ställde som Svenska Mästare upp i P18-klassen, några veckor efter att SM-guldet bärgades på Borås Arena i den sista matchen av SM-slutspelet.

På fredagseftermiddagen var det först Mjöndalen som stod på schemat. Elfsborg tog ett bra grepp i matchen och kunde även göra två mål i den första halvleken. Under stora delar var Elfsborg spelmässigt överlägsna, men i andra halvlek hamnade laget i en svacka. Mjöndalen tog tillvara på chansen, reducerade och kvitterade på fem minuter. Momentum hade svängt och nu var det norrmännen som pressade på för ledningsmål. Då såg Elfsborg till att det var en lika snabb vändning åt andra hållet. Elfsborg tog sig samman, hittade tillbaka till sitt spel och kunde till slut vinna med 4–2.

Fjolårsvinnarna besegrades

När det blev söndagsförmiddag var det återigen en match mot norskt motstånd som väntade. Fjolårsvinnarna Sogndal, som förlorade första matchen mot danska Esbjerg, blev en tämligen jämn drabbning. När till slut Musa M’Benga kunde göra 1–0 blev det lite mer arbetsro i lägret. När slutskedet närmade sig kunde även Elfsborg punktera matchen till 2–0 genom Kevin Holmén.

Gulsvart är därmed ledare av gruppen inför den sista omgången mot Esbjerg, som också fått sex poäng. Bättre målskillnad för Boråslaget gör dock att ett oavgjort resultat i gruppfinalen räcker för att avancera till final. Matchen spelas den 6 december klockan 16.00 i Prioritet Serneke Arena, Göteborg.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer