Det stora lokalderbyt mellan IF Elfsborg och Norrby IF spelades på lördagen i årets final i junior-DM.

Många spelare känner varandra, många har känt varandra genom skolan – det var därför viktigt att prestera på ett mycket bra sätt i finalen av junior-DM på lördagen. IF Elfsborg tog sig några kilometer från Borås Arena till Ramnavallen för bortamatch, en tämligen behändig resa. Behändig blev också matchen i stort.

Gästande Elfsborg fick en drömstart när Prince Isaac Kouame gjorde 1–0 redan fem minuter in, därefter rullade det på. Kevin Liimatainen satte 2–0, Musa M’Benga ökade till 3–0 innan ens halvtimman var spelad och Noah Söderberg gjorde 4–0 som också blev halvtidsresultat.

När den andra halvleken startade tog det inte många minuter innan Norrby fick in en boll, men bara minuter senare ökade Elfsborg till 5–1 genom Eduart Iljazi. I 66′ minuten gjorde även nyss nämnde Iljazi 6–1, Prince Isaac Kouame 7–1 minuter senare, Endrit Kuttlovci 8–1 och därefter Iljazi 9–1 som fullbordade hattrick. Norrby fick visserligen sista ordet genom att göra sista målet. Matchen slutade därmed 9–2 till Elfsborg och de Svenska Mästarna kunde också titulera sig DM-mästare 2019.

Norrby IF – IF Elfsborg 2–9 (0–4)

Truppen: 2. Viktor Widell, 3. Gustav Broman, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Musa M’Benga, 10. Kevin Liimatainen, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Rasmus Swahn, 13. Eduart Iljazi,  16. Johannes Abdulahad, 17. Filip Gustafsson, 18. Jonathan Levinsson, 19. Endrit Kutllovci, 20. Jack Cooper Love, 30. Max Helge, 31. Sebastian Jonsson