En historisk kväll för gulsvart när IF Elfsborg dam gjorde sin första träningsmatch i segern mot Brämhults IK.

En hel del publik hade tagit sig till Rydahallen för att se IF Elfsborg dam göra sin första match någonsin. Efter en tuff start med ett tidigt ledningsmål för motståndarlaget kunde IF Elfsborg snabbt ta sig tillbaka in i matchen. 1-1 kom genom Leann Nyström och bara några minuter efter det kom 2-1 genom Mathilda Stålbom Karlsson, ett resultat som stod sig till slutsignalen. En härlig seger för IF Elfsborg i en match som spelades 3×30 minuter där samtliga 23 spelare i IF Elfsborgs matchtrupp fick spela.

Assisterande tränare och spelare, Sara Jardving.
-Framförallt handlar det om att få ihop ett bra gäng och att kunna bli samspelta till säsongen startar och vara med och slåss om att vinna division 4 nästa år. Med en bra grund kan vi gå långt, säger Sara Jardving.

IF Elfsborg – Brämhults IK 2-1
Målskyttar: Leann Nyström och Mathilda Ståhlbom Karlsson

Samtliga spelare i IF Elfsborgs trupp (24 spelare)
Sara Jardving, Linda Westberg, Sandra Bjurteg, Johanna Kalinski, Lia Wiking, Gabriella Uddh, Ellen Larsson, Ebba Johansson, Cornelia Andersson, Cornelia Lind Kékesy, Evelina Brink, Sara Isaksson, Mathilda Ståhlbom-Karlsson, Linn Sångberg, Leann Nyström, Moa Skoglund, Wilda Johansson, Sandra Steen, Tea Skoglund, Sanna Öjersson, Fanny Johansson, Donika Shala, Ebba Nåfält, Olivia Gurtata