Vi fortsätter att presentera damlagets trupp inför säsongen 2020. Varmt välkomna till IF Elfsborg säger till Gabriella Uddh, Johanna Kalinski Köhlquist, Evelina Brink och Olivia Gurtata.

Gabriella Uddh
Ålder: 25
Position: Försvarare
Nr: 7
Tidigare klubbar: Sjömarkens IF

-Det känns jättekul av olika anledningar. Framförallt för att få vara med när IF Elfsborg startar ett damlag och att få vara med och bygga upp laget.

Varför IF Elfsborg?
-Det känns bra att få spela i ett lag med hälften yngre och hälften lite äldre spelare. En annan anledning är tränarstaben som jag har haft tidigare och en tredje är att min morfar spelade i IF Elfsborgs guldlag 61´. Han gick tyvärr ur tiden i år och hade nummer sju på ryggen när han spelade, så jag vill delvis ära honom genom att spela i IF Elfsborg och bära hans nummer.
Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
-Jag är en mittback med bra spelförståelse som står rätt i försvarsspelet och som pratar och styr en del.

Johanna Kalinski Köhlquist
Ålder: 25
Position: Mittfältare
Nr: 19
Tidigare klubbar: Mariedals IK, Bergdalens IK, IFK Örby, Sjömarkens IF

-Det är kul att få vara med när IF Elfsborg startar damlag, sedan är det en liten nystart för mig och en chans att hitta tillbaka till glädjen med fotbollen.
-Jag vill att vi framförallt utvecklas som lag och att vi ger oss möjligheten att klättra i seriesystemet.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
-Jag har en bra passningsfot, bra blick för spelet och ett bra skott. Gillar att styra och ställa på mittfältet.

Olivia Gurtata
Ålder: 15
Position: Mittfältare
Nr: 16
Tidigare klubbar: Toarpsalliansen

-En jättebra möjlighet och utveckling för mig. Man får bra träning möta nya människor och utvecklas som spelare och person. Jag vill verkligen satsa på fotbollen och försöka komma så långt som möjligt. Kanske gå vidare från IF Elfsborg och gå ännu längre.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
-En kvick yttermittfältare som gillar att ta löpningar i djupled och som gärna kommer till inlägg

Evelina Brink
Ålder: 14
Position: Anfallare
Nr: 13
Tidigare klubbar: Brämhults IK, Camp Elfsborgs Flickakademi

-Inget svårt val! Jag kände att det kommer bli bra träningar och jag vet att Joakim är en bra tränare, jag har haft honom i flickakademin.  Jag vill bli så bra som möjligt och att folk ska veta vem jag är.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
-Jag är en anfallare med bra blick för spelet och har fin teknik och ett bra skott.