Sedan IF Elfsborg släppte kampanjen Nästa steg har Elfsborgare från hela landet och även utomlands valt att visa sitt stöd för satsningen genom att sätta sitt namn på den unika matchtröjan. Elfsborg.se tog kontakt med tre Elfsborgare som var bland de första att anmäla sig.  

Namn: Fanny Hallén
Ålder: 18 år
Bor: Svenljunga

Du har valt att sätta ditt namn på tröjan och stötta IF Elfsborgs Nästa steg. Hur gick tankarna?
– För mig var det självklart att vara med och stötta den nya satsningen nästa steg! Dels för att få mitt namn tryckt på tröjan men också för att kunna bidra med det jag kan till den nya satsningen. Framförallt tycker jag det är så kul med det nya damlaget och vill vara med och stötta det från start!

Kan du kort berätta vem du är? Hur länge har du följt IF Elfsborg och hur ser ditt supporterskap ut?
– Jag heter Fanny, är 18 år gammal och pluggar sista året på samhällsprogrammet på gymnasiet. Jag har följt Elfsborg och gått på matcher så länge jag kan minnas då min familj alltid varit aktiva supportrar. På senare år har jag blivit mer aktiv och gått med i tjejgrupperingen Gulsvarta systrar. Jag är på plats och stöttar laget alla hemmamatcher och så många bortamatcher jag hinner. Utöver det försöker jag hjälpa till med andra saker som flaggmålning och tifoarbete så mycket jag kan!

 2020 närmar sig. Vad är dina förhoppningar på nästa år?
– Mina förhoppningar på nästa år är såklart att vi ska vinna guld! Men också att det ska gå bra för vårt nya damlag och att de börjar klättra upp i divisionerna redan nästa år! Sen hoppas jag på ett kul år med alla supportrar och ser fram emot de nya supportertorget som planeras byggas vid elfsborgsläktaren.

Namn: Joel Nurmela
Ålder: 26 år
Bor: Norge

Hej Joel, du var den första Elfsborgaren bosatt utomlands att sätta ditt namn på tröjan. Hur gick tankarna? 
– Känns ju alltid roligt att vara den första i något, och att stötta Nästa steg verkade som en självklarhet för mig då jag läste artikeln om nästa steg. Namnet i bakgrunden på tröjan är en bonus och man känner ju självklart en liten stolthet. Satte dock bara mitt efternamn så att jag kan visa min familj att vårt namn finns med på tröjan, och inte bara mitt.

Kan du kort berätta vem du är? Hur länge har du följt IF Elfsborg och hur ser ditt supporterskap ut?
– Jag är född och uppvuxen i Borås, fick vara med och fira SM guldet 2006 innan jag flyttade från Borås. 2012 guldet firade jag med min bror efter att vi kollade på sista avgörande matchen på TV. Nu jobbar jag i Norge, och när Elfsborgs matcher visas på norsk TV, är det ganska säkert att jag sitter hemma på soffan och hejar på bakom TVn. Jag har följt IF Elfsborg sedan jag började spela fotboll själv, och Elfsborg var Borås stolthet i fotboll. Alla i vårat lag hade som mål att någon gång kanske få spela i Elfsborg. I äldre dagar förstår man varför man håller på laget man håller på, och då är det för känslorna laget byggt upp för en själv, och vice versa.

 2020 närmar sig. Vad är dina förhoppningar på nästa år?
– En bra och spännande säsong är vad hoppas på, och att Elfsborg ger 100 i varje match. Om det räcker till seger spelar ingen roll, bara jag får se fotboll och mitt lag spela sitt bästa så är jag nöjd. Som grädde på moset skulle det vara fantastiskt att se Elfsborg ta guld, så jag kan köpa mig min första SM guld tröja.

Namn: Martin Jansson,
Ålder: 46 år.
Bor: Gårdstånga utanför Lund

Du har valt att sätta ditt namn på tröjan och stötta IF Elfsborgs Nästa steg. Hur gick tankarna?
– Självklart ville jag vara med och visa mitt stöd när vi äntligen får två representationslag. Är stolt över att vi valde rätt väg och bygger damverksamheten från grunden Det ska därför bli extra roligt att följa resan mot toppen.

Kan du kort berätta vem du är? Hur länge har du följt IF Elfsborg och hur ser ditt supporterskap ut?
– Jag har på ståplatser runt om i Sverige följt Elfsborg sedan slutet på 80-talet. Var med och grundade Guliganerna och såg det mesta både hemma och borta innan jag 1998 flyttade till Skåne. Försöker nu tillsammans med andra i Skåne guliganerna åka på hemma- och bortmatcher så ofta jag kan.

 2020 närmar sig. Vad är dina förhoppningar på nästa år?
– Hoppas och tror att vi kan nå topplaceringar både för damer och herrar nästa år. Önskar också att vi vinner samtliga matcher mot MFF och IFK och att vi genom att ta hem cupen får några trevliga utlandsresor.

Bli en del av IF Elfsborgs nästa steg!

Vi har valt att utforma två paket för att alla som önskar ekonomiskt så väl som symboliskt ska kunna vara en del av framtida satsning med start hösten 2019. Du som privatperson eller företagare har möjlighet att bli en del av IF Elfsborgs historia genom att sätta ditt namn på symbolen för vår nästa milstolpe – en unik matchtröja fylld med namn.

Privatperson – För våra supportrar finns möjlighet att sätta ditt namn på tröjan och få ett eget exemplar av den unika tröjan. Beställer du med ditt eget namn på tröjan eller väljer du att stötta med en hyllning till någon annan? Vi har möjlighet att skicka ett gåvobevis om du vill ge bort i julklapp.

Läs mer och köp direkt i vårt formulär.