Det är nu dags för finalhelg i de Skandinaviska Mästerskapen som spelas i Göteborg under helgen.

IF Elfsborgs U-trupp kommer återigen åka till Göteborg, Prioritet Serneke Arena, och spela fotboll på högsta nivå. Som nybakade Svenska Mästare leder också Elfsborg gruppen inför gruppfinalen som spelas på fredagseftermiddagen klockan 16.00. Förutsättningarna är tämligen enkla. Båda lagen har sex inspelade poäng, men Elfsborg bättre målskillnad. Därmed räcker det med en poäng för att Elfsborg ska nå finalen på söndag. Skulle Esbjerg vinna är det istället bronsmatch på söndag som gäller.

Under de år som turneringen spelats har inget svenskt lag ännu tagit hem bucklan. Inför de sista gruppspelsmatcherna finns i alla fall hoppet kvar, då både Elfsborg och Malmö FF toppar respektive grupp.

Om Skandinaviska Mästerskapen:

 Regerande mästare är Sogndal från Norge och åren innan dess vann danska Esbjerg och FC Midtjylland turneringen.

Precis som tidigare år så spelas turneringen i Prioritet Serneke Arena. De deltagande lagen delas upp i två fyrlagsgrupper där alla möter alla och vinnarna av respektive grupp möts i en final. Speldagar för gruppspelet är fredag 15 november, 17 november och fredag 6 december. Söndag 8 december är en finaldag.

Sverige ställer i år upp med tre klubbar, precis som Norge också gör. Danmark ställer upp med två. De svenska lagen som kommer att delta är ettan, tvåan och trean från P19 Allsvenskan.

Samtliga matcher spelas med P18-trupper.