Elfsborg vann gruppfinalen mot Esbjerg och nu väntar en helsvensk final i Skandinaviska Mästerskapen. 

På fredagen åkte IF Elfsborg till Prioritet Serneke Arena för den tredje och sista gruppspelsmatchen i Skandinaviska Mästerskapen. U-truppen skulle ställas mot danska Esbjerg i en ren gruppfinal, då båda lagen hade vunnit sina inledande matcher. Dock hade gulsvart bättre målskillnad så en poäng räckte för att knipa finalplatsen.

Boråslaget kom snabbt in i matchen och fick ett spelövertag, vilket också resulterade i två snabba mål. Eduart Iljazi hittade in till Musa M’Benga, som efter lite flipperspel fick bollen över mållinjen. Bara minuter senare skulle Elfsborg också öka till 2–0 efter ett fint skott från Kevin Liimatainen. En stabil ledning att ta med sig in i paus.

När tio minuter var spelade av andra halvlek trodde nog många att Elfsborg hade punkterat matchen med ett av turneringens vackraste mål. En försvarare i Esbjerg nickade upp bollen i luften efter en djupledsboll, då stod Noah Söderberg bra till med ryggen mot mål – laddade en bicykleta som satt rakt in i nätmaskorna.

Det skulle också visa sig vara det matchvinnande målet. Esbjerg reducerade nämligen kort efter 3–0 och med ett par minuter lyckades de också få in ytterligare en reducering, men matchen slutade 3–2 till Elfsborg.

Även Malmö FF vann sin grupp och nu väntar en helsvensk final på söndagen. Den spelas klockan 15.00 i Prioritet Serneke Arena.