IF Elfsborgs U-trupp krönte en bra säsong med att knipa silvret i Skandinaviska Mästerskapen för P18-lag. 

Att det varit en bra säsong för IF Elfsborgs U-trupp råder det inget tvivel om. SM-guld i P19 Allsvenskan, A-slutspel i U21 Allsvenskan, spel i UEFA Youth League och nu en finalplats i Skandinaviska Mästerskapen 2019. På fredagseftermiddagen vann laget med 3–2 mot Esbjerg, vilket gav en finalplats i Skandinaviska Mästerskapen. För finalmotståndet stod Malmö FF.

Det var ett taggat motståndarlag som ville visa Elfsborg att de också hade klass. Lagen hade mötts två gånger denna säsong, vilket resulterat i en gulsvart seger och en oavgjord match. Nu skulle det visa sig vara MFF:s tur att knipa en seger. Matchen var jämn och tät, men första målet skulle visa sig bli avgörande. Strax efter kvarten spelad kunde Tim Prica ge Malmö ledningen, en ledning som stod sig in i paus.

I andra halvlek försökte Elfsborg lyfta upp spelet i jakten på kvittering, och när gulsvart pressade än mer mot slutet kunde istället Malmö göra både 2–0 och 3–0 med bara två minuters mellanrum. Därmed kunde Malmö titulera sig mästare i Skandinaviska Mästerskapen, men Elfsborg ska vara stolta över sin bedrift.
– Vi ville vinna matchen och vi gör en riktigt bra match, men vi orkar inte riktigt. Det är en jämn match mellan två bra lag där vi inte kom upp fullt i nivå, säger tränare Tobias Linderoth.

Elfsborg stod för en riktigt bra bedrift när de vann sin grupp och sedan tog sig till final, detta mot Skandinaviens bästa lag på ungdomssidan. Dessutom lagets bästa bedrift i mästerskapen.
– Vi har gjort fyra bra matcher i den här turneringen och vi står upp på ett bra sätt i dag. Det här är det bästa resultat vi gjort och killarna ska ha all heder. Säsongen har varit lång och vi kan summera ett SM-guld och att vi är näst bäst i Skandinavien, det är riktigt starkt. Det har varit en lång säsong där vi hade första matchen den 19 januari och avslutar nu den 8 december. Nu har vi några dagar till med träning och genomgång innan vi får en välförtjänt och behövlig semester, avslutar Linderoth.