Under tisdagseftermiddagen så var IF Elfsborg på besök hos gruppboendet på Teknikgatan. Där bjöd Mattias Özgun, Per Frick, Sivert Heltne-Nilsen, Rasmus alm och Eduart Iljazi på julfika och trevligt sällskap. Besöket var ett i mängden av besök som IF Elfsborg genomför inför jul. Läs mer om de aktiviteter som bedrivs under julveckorna. 

Under två veckor före jul tränar IF Elfsborgs herrlag. Men utöver träningar i Rydahallen är veckorna före jul fullbokade med samhällsaktiviteter där olika delar i Vi Tillsammans får besök för att sprida julstämning. Under tiosdagen besöktes ett gruppboende på Teknikgatan, Erikshjälpens second hand-butik samt Sjömarkens IFs ungdomslag. Under onsdagen  fortsatte aktiviteterna med besök på Svedjeskolan, besök hos sponsorer och träff med alla medlemmar på Borås kongress.

Jan Ryrlén i Vi Tillsammans berättar mer om syftet med julaktiviterna
– Det här är andra året på raken vi är ute och gör samordnade aktiviteter innan jul. Vi har delat upp spelarna så att de genomför flera olika besök varje dag, allt ifrån skolor, gruppboenden, företag, föreningar och andra som vi samarbetar med som Lekterapin på sjukhuset. För oss är det viktigt att komma ut och synas inför jul, men samtidgt vill vi ge våra spelare en större förståelse för hur andra har det i vår stad. Vi vill att våra spelare ska växa som förebilder och känna en ännu starkare relation med alla som stöttar IF Elfsborg avslutar Jan.

En tradition sedan flera år tillbaka är att IF Elfsborg stöttar Cafekyrkan i Borås insamling till matkssar för behövande.  Vill du bidra till att alla får en fin jul. Swisha valfritt bidrag till 1235158209 eller via bankgiro: 5356-0561, skriv ”matkasse” i meddelandet.