Det var under vintern 2019 som Ibrahim ”Ibro” Dresevic lämnade IF Elfsborg efter tre säsonger i A-laget. Mittbacken hade lockat till sig intresse från flera olika lag ute i Europa men det var nederländska SC Heerenveen som tillslut vann dragkampen. Elfsborg.se tog kontakt med ”Ibro” efter ett fint första år i klubben.

– Det är väl just detta jag har strävat efter i min fotbollskarriär och detta är en dröm som man har haft sedan man var barn att kunna ta steget utomlands och spela på en hög nivå, svarar Ibrahim.

Redan under sitt första år i den Nederländska högstaligan har den bollskickliga mittbacken  hamnat på flera olika poänglistor. Bland annat i Sky Sports Power Rankings där han rankades tillsammans med spelare som Alexander-Arnold,  Tammy Abraham, Mason Mount och Timo Werner under titeln ”Europes Top Young Stars”.
– Det är klart att det känns bra att komma med på en sådan lista, där det finns spelare som spelar i de bästa klubbarna i världen. Det är kvitto på att man har gjort det väldigt bra och sådant ger en mer motivation till att fortsätta att bli bättre hela tiden.


Under hösten tog Brittiska Sky Sports ut en lista på Europas hetaste talanger, där fanns den tidigare Elfsborgsspelaren  med på listan.

När Ibrahim ser tillbaka på sin tid i IF Elfsborg är han tydlig med att förklara hur med-och motgångar kan utveckla en spelare både på och utanför fotbollsplanen, och hur viktigt det är att ha personer i sin omgivning som pushar en på rätt sätt. -Det var en mycket spännande tid i IF Elfsborg, det var där min karriär började. Jag var där sedan jag var 14 år och klubben har betytt väldigt mycket för mig och ligger mig väldigt nära hjärtat. Det har varit både upp och ner under åren i IF Elfsborg och det har gjort mig till den jag är idag. Jag har lärt mig mycket från alla ledare som jag har haft under min tid i föreningen. I ungdomslagen var det Tobias och Tony som lärde mig mycket kring fotbollen och den mentala delen.

Under säsongen 2018 fick Ibrahim stort förtroende från Jimmy Thelin och menar att den friheten Jimmy gav honom bidrog till hans utveckling.
– Det är mycket tack vare Jimmys förtroende som mitt självförtroende förstärktes. Det ledde till min utveckling och jag kunde gå framåt i min fotbollskarriär. Jimmy tillät mig spela mitt egna spel vilket jag vet inte var så omtyckt av vissa andra tränare och det uppskattar jag.

På vilket sätt menar du att Jimmy utvecklade ditt spel?
– Jag blev mer noggrann i mitt försvarsspel. Taktiskt så var han väldigt strikt i hur vi skulle försvara och anfalla vilket är något som har hjälpt mig väldigt mycket. Han gillar att analysera och är väldigt noggrann i allt han gör, vilket är bra men som tränare är han också ganska chill och skämtsam och tillät alla vara sig själva vilket bidrog till en bra stämning i omklädningsrummet, fortsätter Ibrahim.

Innan du läser dig vidare, varför inte ta en titt på kanonkulan som Ibrahim bjöd på mot Feyenoord i somras?

Du var med om ett lite tuffare år i föreningen ifjol när klubben slutade på en 12:e plats, hur jobbar man sig tillbaka?
– De va tufft men man lär sig att jobba i motgång vilket alla gör någon gång och det är sånt som händer alla lag och det viktigaste med motgångar är att man tar lärdom av det man har gjort och så jobbar man vidare för att förbättra det i framtiden, avslutar Dresevic.

Ibros 2019 har var ett minnesvärt år, från att under vintern göra utlandsdrömmen en verklighet till att bli ordinarie i Heerenveens startelva, till att bli uttagen i Kosovos EM-kvaltrupp och till att ta sig an världsstjärnor som Hakim Ziyech, Raheem Sterling, Harry Kane, Harry Maguire, Alexander-Arnold och Huntelaar.

IF Elfsborg vill önska Ibrahim ett stort lycka till i framtiden.