Spelarna på julbesök hos Lekterapin!

Publicerad: 2019-12-13 11:14

Under torsdagseftermiddagen besökte IF Elfsborg traditionsenligt Lekterapin på Södra Älsvborgs Sjukhus för att lämna över julklappar till alla barn. Inför jul är IF Elfsborgs spelare varit ute på en mängd aktiviteter runt om i Borås och Lekterapin är det vi brukar kalla ”årets viktigaste besök”. 

Under torsdagen tränade IF Elfsborgs herrlag som vanligt på förmiddagen.  Efter lunch var det dags för spelarna Simon Strand, Jesper Karlsson, Per Frick, Rasmus Alm och Tim Stålheden  att åka upp och besöka Lekterapin för att lämna över julklappar ifrån IF Elfsborgs spelartrupp. Efter önskemål ifrån personalen fick avdelningen ett större antal biobiljetter och presentkort ifrån Svenska Bio. En möjlighet för familjerna att kunna få ett välkommet avbrott i tillvaron. Därefter fick alla barn ta emot personliga presenter i form av Elfsborgströjor, halsdukar och bollar som det passade bra att ta autografer på.

Anna Eklund är lekterapeut på SÄS.
– Det är ett fint samarbete vi har med Elfsborg, säger lekterapeut Anna Eklund. De kommer hit varje år och någon gång per år hämtas vi dessutom med spelarbussen och får åka till arenan och titta på en match. Det ger barnen en fin känsla av att de är viktiga för sina idoler, för vårt lag i Borås.

Spelarna blev snabbt sysselsatta vid borden där de fick fika tillsammans med barnen. Dagen till ära bjöds på judekorerad tårta där personal, syskon och föräldrar på avdelningen bjöds in till att vara med. Samtal, lek, glädje och en stunds pingis eller fotbollspel i korridoren följde. Men det som hela tiden gör sig påmint är den verklighet som många familjer lever i och fick dela med sig av.

Martin Andersson är i sin roll som koordinator den kring IF Elfsborgs A-laget som tar med spelarna ut på olika besök i samhället. Martin är själv brukar alltid vara med vid besöket på Lekterapin.
– Under varje år gör våra spelare många besök hos främst skolor och föreningar inom Vi Tillsammans, men det här när vi träffar sjuka barn och deras familjer är något speciellt.  Man kan verkligen sätta sig in i hur barnen och deras familjer som ligger inlagda under lång tid har det, speciellt nu när många får fira jul på sjukhus. Nu när man har barn själv blir den här typen av besök än mer känslosamma. Men det känns bra att kunna glädja någon bara genom något så enkelt som genom en pratstund, presenter och att våra spelare får skriva autografer säger Martin Andersson

IF Elfsborgs samarbete med Södra Älvsborgs Sjukhus är en del av föreningens verksamhetsområde Vi Tillsammans. Läs mer om IF Elfsborg arbete i samhället via den här länken. 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer