191216 Elfsborgs herrlag tränar med ungdomar från Borås området den 16 december 2019 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

120 barn besökte den öppna träningen med IF Elfsborg

Publicerad: 2019-12-17 09:44, Uppdaterad 2019-12-17 09:49

Tänk dig att du är 12 år, stor Elfsborgssupporter och då under ett pass få träna i Rydahallen tillsammans med dina idoler. Måndag 16 december bjöds unga Elfsborgssupportrar in för att delta i en öppen träning med IF Elfsborg allsvenska herrlag. Utfallet blev fantastiskt, närmare 120 barn anslöt och under en timme bjöds på många skratt och nya minnen!

När klockan närmade sig 17.00 stod många förväntansfulla killar och tjejer  vid sidan av planen och väntade ivrigt på att få sätta igång. Dagens aktivitet var årsavslutning för våra yngsta supportrar, Unga Elfsborgare och en i raden av julaktiviteter som IF Elfsborgs spelare genomför i december. Majoriteten av barnen kom ifrån olika orter i Sjuhärad men det fanns även långväga gäster, som ett par killar som åkt ifrån Aneby utanför Jönköping, 13 mil enkel resa för att vara med!

Träningen inleddes med att IF Elfsborgs ledare hjälpte till och dela upp lagen. Därefter höll spelarna i uppvärmning innan det var dags för matchspel. På ena planhalvan samsades de yngre, under 12 år och på den andra halvan, de över 12 år. Spelarna var med och utgjorde de mixade lagen och under 40 minuters matchspel bjöds på många skratt, snygga mål och nya bekantskaper.  Träningen avslutades med gruppfoto och autografskrivning för de som önskade.

Håkan Käck ifrån Älmestad är själv en trogen supporter sedan lång tid tillbaka och hade med sig sönerna Edvin och Einar.
– För mig som gammal Elfsborgssupporter känns det fantastiskt att kunna dela intresset med Elfsborg tillsammans med mina söner. Den här typen av aktiviteter där barnen får träffa spelarna, där de bjuder på sig själva och umgås med barnen, hjälper till att bygga relationer som gör att ännu fler blir supportrar och vill följa Elfsborg. För mina söner är Jesper Karlsson en av favoriterna i dagens Elfsborgslag och det är stort att få spela tillsammans med en sån kille som nyss till och med blivit uttagen i landslaget!

Per Frick var en av spelarna som höll i uppvärmningsövningar och hade hand om ett av de yngre lagen.
– För oss spelare är den här typen av aktiviteter både roliga och viktiga, för oss är det enkelt att låta barnen komma ner och vara med efter en träning. Vi har många unga supportrar som följer oss och stöttar på matcherna, då är det exta roligt att kunna ge tillbaka och se hur glada alla blir. Nu var det andra året i rad vi hade den här aktiviteten och det får gärna bli en fortsatt jultradition avslutar Per!

Framtidskortet en serbiljett på ståplats – årets julklapp?

Framtidskortet är en särskild satsning för att premiera ungdomar. Är du mellan 12-17 år gammal har vi 200 stycken framtidskort till försäljning på Elfsborgsläktaren för otroliga 400 kr styck! En klockren julklapp för alla ungdomar på ståplats!

Framtidskortet köps direkt via nätet här.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer