IF Elfsborg är idag glada över att få meddela att Tim Stålheden, Prince Isaac-Kouame Eduart Iljazi och Jesper Sandberg-Hesselgren har tilldelats lärlingsplatser med föreningens herrlag.

Efter värdefulla utbildningsår med SM-guld, titlar och tufft matchande mot lag som engelska Chelsea och danska Midtjylland har grabbarna visat upp sig på den högsta nivån inom svensk- och europeisk ungdomsfotboll. Nu får de fyra spelarna ta nästa steg upp i seniorverksamheten.

IF Elfsborgs sportchef för ungdomslagen Tony Lundqvist, som varit med på resan genom spelarnas utveckling berättar att detta är fyra riktigt intressanta spelarna som har gett stora avtryck under sin tid i ungdomssektionen.
– Det är som alltid väldigt roligt när spelare från ungdomsverksamheten får chansen att ta klivet upp och bevisa sig. De här killarna är fantastiska föredömen för idrottsföreningen Elfsborg och jag är glad över att se att dom får denna möjligheten i herrlaget, det ska bli spännande att få följa.

Efter ett fint 2019 där säsongen fick avslutas med att inför publik lyfta SM-guld pokalen hemma på Borås Arena så har nu Tim Stålheden belönats med lärlingsplatser med herrlaget. Tim har under sin tid i IF Elfsborg alltid ansetts som en tydlig ledare på och utanför plan där han har representerat både föreningen och det svenska ungdomslandslaget som lagkapten.
– Tim är en kille som vi för några år sedan plockade in från Astrio när han var 16 år. En positionssäker mittback med bra speluppfattning som har en trygg och säker passningsfot. Han har även representerat det svenska landslaget i U-lagen så redan där säger det mycket om hans ledaregenskaper, säger Tony Lundqvist.

Prince Isaac-Koume är en offensiv spelare som ständigt satt sina avtryck i IF Elfsborgs ungdomsverksamhet ända sedan han började spelade fotboll i tidig ålder inom föreningen. Med sin enorma snabbhet och öga för att skapa farliga målchanser så är det nu även dags för Prince att få möjligheten att testa på sina egenskaper i IF Elfsborgs herrlag det kommande året.
– En yttermittfältare som besitter en enorm speed. Jag har jobbat ihop med Simon Hedlund tidigare men Prince är tveklöst bland de snabbaste spelarna jag har fått arbeta med. En spelare med väldigt bra teknik som är skicklig i en mot en situationer, berättar Tony.

Med 17 mål på 24 spelade matcher slutade Jesper Sandberg-Hesselgren som lagets bästa målskytt under P19 Allsvenskan 2019. Med att få avsluta säsongen som en av seriens bästa målskyttar och att tillsammans med sina lagkamrater lyfta SM-guld pokalen så har nu Jesper även han belönats med att få en lärlingsplats i herrlaget. 
– En kille som vi tog in från Linköping som 16-åring där han sedan dess har representerat föreningen i det svenska ungdomslandslaget. En spelskicklig forward/mittfältare som har ett enormt öga för mål men som även kombinerar det med att skapa farliga målchanser för sitt lag.

Eduart Iljazi som även han började spela fotboll i tidig ålder inom föreningen har också representerat de samtliga ungdomslandslagen. ”Edi” som för det mesta håller till ute på kanten har alltid varit ett ständigt hot framåt där han legat bakom många av IF Elfsborgs mål under sina säsonger i föreningen.
– En yttermittfältare som utvecklats på ett mycket positivt sätt. Väldigt skicklig i en mot en situationer, bra ryck i kroppen där han ofta lyckas skapa farliga målchanser, avslutar Tony Lundqvist.

De fyra talangfulla killarna har efter många år i Elfsborgs ungdomssektion visat prov på fina egenskaper som inte minst uppmärksammats av vår manager Jimmy Thelin.
– Efter att ha gjort det bra i våra ungdomslag så får de nu chansen att kämpa sig till ett A-lagskontrakt. De kommer att få träna med oss vid behov och när det finns möjlighet. Det viktigaste vi vill se är deras karaktärer, att de har förmågan att utmana sig själva varje dag för att ta kliv i sin utveckling och att de snabbt visar att de strävar efter att nå den intensitet som krävs. Det finns ingen bättre utbildning än att få träna med förebilderna i A-laget. Våra ledare och A-lagsspelare kommer att ta väl hand om dom. Så nu är det upp till spelarna att anta utmaningen och lägga ner jobbet som krävs, avslutar Jimmy.