På grund av familjeskäl lämnar Nuno De Almeida uppdraget som assisterande tränare för IF Elfsborg. Istället finns ambitionen att arbeta inom IF Elfsborgs scoutingverksamhet.

Det var i början av 2019 Nuno De Almeida presenterades som ny assisterande tränare för IF Elfsborg. Med bakgrund som internationell scout för den portugisiska klubben FC Porto skulle Nuno tillsammans med Jimmy Thelin och Miguel Beas leda laget under säsongen. Men efter ett sitt första år som assisterande tränare lämnar han nu sitt uppdrag på grund av familjeskäl.

-Att komma till IF Elfsborg och arbeta professionellt med min tränarkarriär var en stor möjlighet för mig och att få arbeta som tränare i en av Sveriges största klubbar är det bästa som har hänt i min karriär och något jag arbetat länge för. Jag har haft ett fantastiskt år här i IF Elfsborg och arbetat med fantastiska människor. Samtidigt har det här året varit en stor förändring i mitt och min familjs liv och det var det första året jag på allvar lämnade mitt hemland för att arbeta på annan ort. Min familj flyttade hit till Borås med mig vilket har varit en stor omställning för oss alla och vid alla större omställningar är det många olika delar som behöver fungera, säger Nuno.

-Jag vill tacka er alla som jag har arbetat med och mött i olika sammanhang som tränare. Jag tackar också IF Elfsborg för det stora förtroendet. Jag har blivit bemött på ett fantastiskt sätt och kände redan från allra första dagen mig välkommen i IF Elfsborg, Borås och Sverige, avslutar han.

Nuno De Almeida avslutar inte helt sina uppdrag i IF Elfsborg då samtalen om att arbeta i föreningens scoutingverksamhet pågår.