IF Elfsborgs herrlag presenterar ny tränarstab inför säsongen 2020. Manager Jimmy Thelin kommer tillsammans med Emir Bajrami och Victor Stoltz leda laget. Linus Eriksson och Dan Fransson fortsätter i sina roller.

Tränarstaben 2020
Jimmy Thelin – Manager
Emir Bajrami – Assisterande tränare
Victor Stoltz – Fystränare
Linus Eriksson – Målvaktstränare
Dan Fransson – Fysansvarig

Under ledning av Jimmy Thelin är Emir Bajrami och Victor Stoltz nya namn i a-lagets tränarstab inför säsongen 2020. Emir känner vi sedan tidigare som spelare och ledare så vi börjar med Victor Stoltz. Den 36-årige stockholmaren kommer närmast från Djurgårdens IF där han under flera år arbetat som ansvarig fystränare för lagen inom pojkakademin. Utöver sin långa erfarenhet som tränare har Victor en magisterexamen på GIH i Stockholm. Han har också tidigare arbetat inom GIH;s idrottslaboratorium. Nu flyttar han ifrån hemstaden Stockholm och beger sig ner till Borås för ett nytt spännande och ärofyllt uppdrag.
– Det känns såklart jättebra. För varje dag som går blir jag bara mer och mer inspirerad och motiverad till att få chansen att vara med på det här tåget. Om vi ska lyckas som förening och nå sportsliga framgångar är det ett enormt arbete som krävs där många roller kommer att vara viktiga. Men jag vet att det finns mycket bra människor i föreningen som jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål, säger han.

-Jag har alltid fått ett proffsigt intryck av IF Elfsborg där allt är seriöst, välgjort och gediget. Man får enormt stor respekt när man hör om IF Elfsborg och känslan är att det är en toppklubb i Sverige, säger han.

Vid sidan om sig har han utöver manager Jimmy Thelin, Emir Bajrami, vars första år som tränare i U19-laget varit mycket lyckat efter sitt avslut som spelare i slutet av 2018. Tillsammans med tränarkollegan Tobias Linderoth har han under året lett U19-laget till Allsvenskt guld, finalplats i Skandinaviska Mästerskapen och seger i Distriktsmästerskapen. Nu tar han alltså som tränare klivet upp till herrlaget och är riktigt taggad på att sätta igång.
– Tanken på att få ta klivet upp och arbeta på Sveriges absolut högsta nivå gör mig oerhört taggad. Det är för mig ett ärofyllt uppdrag och jag är mycket glad och stolt över att Jimmy tror på mig och ger mig den här chansen. Det kommer att bli en jätteutmaning, det är inga tvivel om det, men för de som känner mig så har jag sällan backat för utmaningar, säger Emir.

I veckan var laget tillbaka i träningslokalerna efter ett kortare juluppehåll och under onsdagens spelarsamling informerades det om att Emir och Victor kommer från och med säsongen 2020 att assistera Jimmy Thelin.
– Samtalen med Jimmy har varit väldigt bra. Jag ser framemot att arbeta med honom och fortsätta att lära mig av hans sätt att leda. Det ska bli fantastiskt kul att köra igång, avslutar han.

– Säsongen är snart igång och jag är väldigt glad över att den nya tränarstaben är på plats. Både Emir och Victor är två tränare och personer vi tror kommer att bidra mycket och hjälpa oss framåt i vårt arbete, säger manager Jimmy Thelin.