Under fredagskvällen spelades årets första träningsmatch för IF Elfsborgs herrlag när BK Häcken kom på besök till nybyggda Rydahallen. Matchen slutade i en seger för Di Gule med 1–0 (1–0) efter mål av Isaac Prince Kouame i den första halvleken.

Fredagens tillställning kickade igång 2020 års matchande för IF Elfsborg. BK Häcken stod för motståndet och precis som sig bör i mitten av januari var det ordentlig träningsmatchkaraktär på denna fajt inför välfyllda läktare i Rydahallen.

Manager Jimmy Thelin matchade flera nya ansikten i startelvan. Nyförvärven Mathias Dyngeland, Leo Väisänen och Alexander Bernhardsson fick alla chansen direkt från start. Dessutom fick talangen Prince Isaac Kouame visa upp sig direkt från sin vänsterkant.

Just Kouame skulle visa sig bli namnet på allas läppar efter den första halvleken. Det var nämligen uppvisning av hög fart och härliga yttersidor som sedan också kryddades med ett vackert 1–0-mål. Yttern tog tillvara på en långt slagen boll och spurtade förbi sin försvarare för att sedan läckert placera in matchens – och årets – första mål.

Det var annars ett Elfsborg som skapade en hel del chanser under den första halvleken. Robert Gojani gick på skott medan Per Frick och Samuel Holmén hade varsin nick som inte var helt ofarliga.

Till den andra halvleken genomfördes hela nio byten. Alla spelare förutom ytterbackarna Christopher McVey och Rami Kaib hade spelat färdigt efter 45 minuter.

Deniz Hümmet hade troligen den bästa gulsvarta chansen i den andra halvleken, men lyckades inte få träff på bollen.

Jesper Karlsson och Oliver Zandén skulle även de få speltid i detta möte och äntrade planen med kvarten kvar. Ut gick då Simon Olsson och Rami Kaib. Christopher McVey blev därmed enda spelare att köra 90 minuter.

Elfsborg slet in i det sista och kunde lämna 2020 års premiär med en 1–0-seger i bagaget. Härligt!

IF Elfsborg–BK Häcken 1–0 (1–0)

Målen: 1–0 Prince Isaac Kouame (27)

Startuppställning (4-5-1): Mathias Dyngeland (45)–Christopher McVey, Leo Väisänen (45), Joseph Okumu (45), Rami Kaib (75)–Alexander Bernhardsson (45), Robert Gojani (45), Sivert Heltne Nilsen (45), Samuel Holmén (45), Prince Isaac Kouame (45)–Per Frick (45)

Ersättare: Tim Rönning (45), Gustav Henriksson (45), Tim Stålheden (45), Oliver Zandén (75), Anton Thorsson (45), Simon Olsson (45, UT 75), Rasmus Rosenqvist (45), Deniz Hümmet (45), Jesper Karlsson (75), Rasmus Alm (45), Eduart Iljazi (45)