IF Elfsborg är på plats i Bradenton, Florida – redo att starta igång säsongen 2020.

Laget lämnade Sverige tidigt måndag morgon och var på plats i Bradenton, Florida framåt måndagskvällen (lokal tid). Under tisdagsmorgonen satte laget igång med träningslägrets första pass där uppvärmning utomhus och sedan gym först stod på schemat. I eftermiddag gör laget entré på de fina gräsplanerna.

IF Elfsborg kommer för andra året i rad att hålla till på IMG Academy i Bradenton. En modern träningsanläggning med de allra bästa förutsättningarna. Här finns fantastiska gym, fotbollsplaner, mat, och övriga faciliteter helt anpassat för elitlagsträning. Träningslägret pågår fram till måndag den 3 februari och förutom träningspass och lagaktiviteter kommer det att spelas tre träningsmatcher. Fredag 24 januari möter IF Elfsborg USA;s landslag kl. 13:00 (lokal tid). Torsdag 30 januari kl. 15:00 (lokal tid) möter vi MLS-laget Nashville SC och 1 februari ställs vi mot MLS-laget Atlanta United FC. Ingen av dessa matcher kommer att livesändas men kommer att rapporteras om i efterhand här på elfsborg.se.

Följande spelare finns på plats i Bradenton. Truppen består av 23 spelare, 2 spelare på varje position.
Rasmus Alm, Per Frick, Jacob Ondrejka, Sivert Heltne Nilsen, Mathias Dyngeland, Tim Stålheden, Anton Thorsson, Samuel Holmén, Frederik Holst, Deniz Hümmet, Robert Gojani, Simon Strand, Rasmus Rosenqvist, Rami Kaib, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Leo Väisenen, Christopher Mcvey, Gustav Henriksson, Marokhy Ndione, Tim Rönning, Joseph Okumu, Alexander Bernhardsson.