Under hösten 2019 öppnade IF Elfsborg upp luckorna för ansökningar till att bli föreningens nästa e-sport spelare. Efter många ansökningar från hela landets håll och kanter kan föreningen stolt idag meddela att man nu tagit ut de tre spelarna som skall representera IF Elfsborg i e-sport sammanhang. Vi säger varmt välkomna till Albin, Bashir och Benedikt till den gulsvarta familjen.

FIFA Ultimate Team är den populäraste spelformen i FIFA-genren. Det går ut på att man bygger upp ett lag från grunden till att få laget så bra som möjligt där man under tidens gång även deltar i olika tävlingsformer. FUT Champions eller ”Weekend League” som det också kallas, är tveklöst den populäraste tävlingsformen. Det är en möjlighet för spelare att tävla mot andra spelare på minst samma nivå. Ligan består av 30 matcher där du under dessa 30 matcherna helt enkelt skall samla på dig så många vinster som möjligt för att avsluta helgen på en så hög ranking som möjligt. 25 vinster eller mer anses man liga på en professionell nivå.

Namn: Albin André
Ålder: 23.
Bästa weekend league-ranking: 28-2

Albin André har blivit utsedd till IF Elfsborgs lagledare i vårat e-sport lag och ser väldigt mycket fram emot att påbörja detta projektet tillsammans med föreningen.
En ära helt klart, känns grymt kul. Magkänslan känns väldigt bra helt enkelt för att man får vara med på detta från första början.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Elite 1 är hittills mins bästa ranking, vilket motsvarar 28 vinster av 30 möjliga. Främst så försöker jag alltid anpassa mig efter motståndaren. Spelet varierar så himla mycket men jag skulle beskriva mig själv som en snabb spelare, gillar att använda farten och sätta mycket press högt upp i plan mot mina motståndare.

Vad sysselsätter du dig själv med utanför allt FIFA-spelande?
Just nu är jag i lite mellansits, så jag arbetar till och från kan man säga. Men det blir mycket spenderad tid med familj och vänner såklart. Mitt största fokus utanför arbetet just nu ligger faktiskt på att streama FIFA 20 vilket jag hittills tycker har varit väldigt lärorikt och roligt. Sen brinner jag även för Photoshop vilket också är trevligt att sysselsätta sig med.

Har du någon hälsning till supportrar eller e-sport intresserade som kommer att följa denna resan?
Allt kan verkligen hända i detta spelet. Förra året var det många skrällar i e-Allsvenskan där de högst rankade spelarna åkte ut relativt tidigt. Jag har alltid strävat efter att vinna, mycket från min tid i hockeyn så jag tillsammans med Benedikt och Bashir tror starkt på att vi nog kan få ut något av årets upplaga.

 

Namn: Bashir Musa
Ålder: 18.
Bästa weekend league-ranking: 29-1

Bashir Musa är uppväxt och kommer från Växjö där han under de senaste FIFA-upplagorna ständigt varit ett hot mot sina motståndare där han ofta slutat på höga rankinglistor. 
Det känns otroligt att äntligen få ha en förening som man kommer att få representera. Nu idag när jag spelar så har jag alltid strävat efter en så bra ranking som möjligt, men när jag nu får chansen att representera en förening så vet jag att det kommer trigga mig till att bara bli ännu bättre. Det är en chans att få visa upp mig e-sport världen som har vuxit enormt under de senaste åren.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag är en väldigt offensiv inriktad spelare, jag anfaller hela tiden. FIFA 20 bygger sig mycket på en stark defensiv men det har inte hindrat mig från att ofta trycka på mer framåt än vad mina motståndare gör. Under FIFA 20 har jag slutat på tre stycken 29-1 i weekend league vilket bara är en seger från att bli topp 100.

Vad sysselsätter du dig själv med utanför allt FIFA-spelande?
Jag går just nu på mitt sista år i gymnasiet och pluggar på inriktningen handel. Utöver skolan och FIFA så blir det mycket träning så som gym och boxning samt spendera tid med familj och vänner. Så min prioritet nu är att gå ur skolan med så bra betyg som möjligt sen får vi se vad som händer i e-sporten.

Har du någon hälsning till supportrar eller e-sport intresserade som kommer att följa denna resan?
Jag vill bara säga att det kommer att bli sjukt kul att få representera alla supportrar och denna föreningen. Jag hopppas vi lyckas höja intresset för e-sporten och får med många in i våra livesändningar när spelomgångarna väl kör igång.

 

Namn: Benedikt Amnehammar
Ålder: 18.
Bästa weekend league-ranking: 27-3

Bendikt är en erfaren FIFA-spelare som tillbringar mycket av sin spelande karriär i den enormt populära serien ”weekend league” i Ultimate Team, där spelare från hela världen tar sig an varandra för att hamna högst upp på rankinglistorna. Benedikt känner sig ärad och stolt över att få vara en del av IF Elfsborgs nystartade projekt i e-sport sammanhang.
Det är det största som har hänt mig hittills i livet och jag ser väldigt mycket fram emot den här möjligheten att få representera det lag man även håller på i fotbollssammanhang. Så det här ska bli väldigt roligt och spännande.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag är en spelare som gillar att sätta tryck offensivt, att vara lugn och trygg försvarsmässigt men att sen köra på ordentligt i kontringsspelet. Har Cristiano Ronaldo som bästa spelare vilket varit en stor fördel i att det gått så bra för mig.

Vad sysselsätter du dig själv med utanför allt FIFA-spelande?
Mycket fotboll blir det på fritiden där jag tar många löpningar från vänsterbackspositionen i divison 6.

Har du någon hälsning till supportrar eller e-sport intresserade som kommer att följa denna resan?
Ja men det är väl inte så mycket mer än att säga att IF Elfsborg kommer att bli ett lag att räkna med i år.

Vi ser mycket fram emot att följa grabbarnas resa i E-sport världen och önskar dem stort lycka till denna våren.