USA:s landslag stod för motståndet i träningslägrets första match. Matchen slutade med en 2-0-förlust efter mål i den första halvleken.

Under fredagen gjorde IF Elfsborg sin första match i Bradenton och man inledde matchen mot på den gröna fina matten med hög press, hårt duellspel och högt tempo. Båda lagen hade inledningsvis svårt att skapa målchanser och riktiga anfall. Det var först efter en USA-hörna den riktiga målchansen kom – och då blev det också mål. 1-0 till USA i den tjugonde minuten.

Första halvlek fortsatte i samma stil som den startade. Tuffa dueller och högt tempo i en mycket jämn match. I den 39e minuten kom dock 2-0-målet till USA efter nick i straffområdet från ett inlägg från vår högerkant. Resultatet stod sig till halvlek.

Inför den andra halvleken genomförde Elfsborg två byten. Målvakten Rönning ersattes av Dyngeland och Bernhardsson istället för Alm.
I den andra halvleken tar IF Elfsborg över matchen något och lyckas skapa ett par målchanser genom fina anfall. Jesper Karlsson hittade Simon Olsson centralt efter en kvick kontring, men avslutet från Olsson, strax utanför. I den 61a minuten, precis utanför straffområdet, pangade Karlsson på en riktigt farlig frispark i stolpen. Elfsborgs hittills helt klart farligaste målchans.

I den 65e minuten gör Elfsborg flera byten. Frederik Holst, Rami Kaib, Robert Gojani, Simon Olsson, Per Frick ersätts av Deniz Hümmet, Samuel Holmén, Simon Strand, Christopher Mcvey och Marokhy Ndione.

Just Ndione, precis efter sitt inhopp, höll han på att bli målskytt. På en långboll lyckas han i straffområdet chippa bollen över målvakten. Bollen ser ut att hamna i mål, men precis på mållinjen lyckas en Amerikan peta undan den.

Nyförvärvet Jacob Ondrejka får senare göra debut. Tillsammans med Rasmus Rosenqvist entrar de planen och ersätter Jesper Karlsson och Sivert Heltne Nilsen.

Elfsborg gör i det stora hela en bra andra halvlek och tar över matchen något. Skapar en del lägen och kanske skulle det varit mål på något utav dem. USA försvarar mest i andra, men lyckas ett par gånger komma uppåt i banan genom kontringar.

2-0 slutade matchen. Nästa träningsmatch här i Bradenton är mot MLS-laget Nashville torsdagen den 30 januari.

USA – IF Elfsborg 2-0
Mål USA 20′, Mål USA 39′

Startelva IF Elfsborg
Tim Rönning (Ut 46′), Frederik Holst (Ut 65′), Leo Väisänen, Gustav Henriksson, Rami Kaib (Ut 65′), Robert Gojani (Ut 65′), Sivert Heltne Nilsen (Ut 79′), Simon Olsson (Ut 65′), Rasmus Alm (Ut 46′), Jesper Karlsson (Ut 79′), Per Frick (Ut 65′).

Avbytare
Mathias Dyngeland (In 46′), Simon Strand (In 65′), Christopher Mcvey (In 65′), Tim Stålheden, Rasmus Rosenqvist (In 79′), Samuel Holmén (In 65′), Anton Thorsson, Jacob Ondrejka (In 79′), Alexander Bernhardsson(In 46′), Deniz Hümmet (In 65′), Marokhy Ndione (In 65′).