IF Elfsborg gjorde under torsdagen sin andra träningsmatch i Bradenton då nykomlingarna i MLS Nashville SC stod för motståndet.

Matchen spelades 3×30 minuter och inte helt oväntat luftades det rejält i de båda lagen under matchen. Till den här matchen hade Thelin också gjort en hel del förändringar i startelvan där både Tim Stålheden och Jacob Ondrejka gjorde sin startdebut. Vi fick se en jämn inledning av matchen och inga direkta anfall mer än ett försök till anfall när Ondrejka snyggt hittade fram till en löpande Kaib. Men inlägget från straffområdet blockerades. Efter 30 minuter spelade var det en kortare paus. Efter pausen ersatte Anton Thorsson Jesper Karlsson. Nashville kom ut med en helt ny elva.

Efter 55 minuters spel var det fortfarande en jämn match utan direkta målchanser. Elfsborg försökte genom sitt presspel att vinna bollen högt för att därifrån komma till anfall och skapa målchanser. Men den bästa målchansen hittills skapades dock av Nashville, som från en frispark fick ett läge i straffområdet, men som Tim Rönning tillslut fick händerna på.

I den 61 minuten gjorde Elfsborg flera byten. Nilsen, Väisänen, Okumu, Strand, Frick, Bernhardsson, Mcvey ersatte Rosenqvist, Henriksson, Stålheden, Kaib, Holst, Ndione, och Ondrejka.

Den sista kvarten blir Elfsborgs helt och hållet. Gång på gång vinner man bollen efter hög press. Laget får igång sitt passningsspel och kan med fina kombinationer skapa flera anfall. Men de riktigt målchanserna kommer inte riktigt och matchen slutar 0-0.

Alexander Bernhardsson om matchen:
-Vi försöker träna på det vi jobbat på. Försöka hitta kombinationer och rörelser och våga göra det Jimmy säger att vi ska göra. Jag tycker att det fungerade bra, sedan så kanske inte orken riktigt finns med såhär tidigt in på säsongen, men det är en bra start, säger han.

-Det var en bra match mot ett skickligt lag som vågar spela, hitta in i mitten och vända. Ett bra motstånd för oss att träna vårt presspel och övriga saker vi tränat på här under lägret, säger Bernhardsson.

IF Elfsborg – Nashville SC 0-0
Varningar:
Simon Strand, Gustav Henriksson

Startelva IF Elfsborg
Tim Rönning, Frederik Holst (Ut 61′), Tim Stålheden (Ut 61′), Gustav Henriksson (Ut 61′), Rami Kaib (Ut 61′), Rasmus Rosenqvist (Ut 61′), Deniz Hümmet (Ut 82′) , Samuel Holmén (Ut 45′), Jacob Ondrejka (Ut 61′), Jesper Karlsson (Ut 30′) , Marokhy Ndione (Ut 61′).

Avbytare
Mathias Dyngeland, Cristopher Mcvey (In 61′), Leo Väisänen (In 61′), Joseph Okumu (In 61′), Simon Strand (In 61′), Anton Thorsson (In 30′), Sivert Heltne Nilsen (In 61′), Simon Olsson (In 45′), Robert Gojani (In 82′), Alexander Bernhardsson (In 61′), Per Frick (In 61′)

Saknades idag:
Rasmus Alm (febersjuk)