IF Elfsborg närmar sig slutet av träningslägret i Bradenton och under lördagseftermiddagen väntar ny träningsmatch mot ett MLS-lag. Atlanta United FC står för motståndet och matchen sparkas igång kl. 17:00 (lokal tid) och följs via vår liverapportering på Twitter.

Träningsmatch
IF Elfsborg – Atlanta United FC
1 februari 17:00 (Amerikansk tid)
Sändning: Matchen livesänds via Atlanta Uniteds hemsida. Länk: https://www.atlutd.com/live

Motståndaren Atlanta United kommer från två raka segrar under sin försäsong. I onsdags slog laget Philadelphia Union med 4-0 och innan dess besegrade man New York Red Bulls med 2-1. Båda matcherna spelades här i Bradenton där laget, liksom Elfsborg, förlagt sitt försäsongsläger.

– Atlanta vann MLS för två år sedan och var i semifinal förra året och har fått behålla en hel del duktiga spelare i laget. Det blir ett bra test och en värdemätare för oss att möta ett topplag i MLS, säger manager Jimmy Thelin.

IF Elfsborg gör en hel del skiften i startelvan från den senaste matchen mot Nashville SC. Bland andra startar våra norrmän Mathias Dyngeland och Sivert Heltne Nilsen och Simon Strand gör sin första match från start i år efter den fotskada han ådrog sig i höstas.

– Foten är bra, jag tejpar den fortfarande men har varit i full träning här under hela träningslägret så det känns bra och det blir idag riktigt kul att spela match. Det är det man jobbar för varje dag, säger Simon Strand.

Jimmy Thelin om matchen:
– Jag vill se att vi fortsätter med de saker vi har tränat på. Vi behöver fortsätta träna och lära oss att hantera vårt höga presspel och vårt uppbyggnadsspel under press. Vi behöver få dessa saker att fungera även mot bättre motstånd för det är det som kommer att krävas när vi ger oss in i Allsvenskan senare i vår, säger Jimmy Thelin.

Startelva
Mathias Dyngeland, Christopher Mcvey, Leo Väisänen, Joseph Okumu, Simon Strand, Sivert Heltne Nilsen, Simon Olsson, Samuel Holmén, Alexander Bernhardsson, Jesper Karlsson, Per Frick

Avbytare
Tim Rönning, Frederik Holst, Rami Kaib, Tim Stålheden, Gustav Henriksson, Anton Thorsson, Rasmus Rosenqvist, Deniz Hümmet, Jacob Ondrejka, Marokhy Ndione

Saknas
Rasmus Alm (Febersjuk) Robert Gojani (Ljumske) Står över matchen av säkerhetsskäl.