IF Elfsborg mönstrade inför eftermiddagens träningsmatch en nästintill helt ny startelva sedan matchen mot Nashville SC där bland andra Simon Strand var tillbaka från start efter skada.

Redan från start visade Elfsborg upp vad laget jobbet med under träningslägret. Hög press och ett ofta högt stående lag, något som motståndarna i Atlanta många gånger hade svårt att hantera.

Den första kvarten saknade helt farliga målchanser men Atlanta stod för större delen av bollinnehavet. Elfsborg jobbade sig så småningom in i matchen och hade en riktigt bra period med flera farliga målchanser där Bernhardsson först avslutade utanför mål efter fin passning av Karlsson, men pangade senare in bollen i mål efter en ny framspelning av Karlsson, desvärre blev Bernhardsson avblåst för offside den här gången.

Minuten senare får Frick till en skarv på ett inlägg från Jesper Karlsson och målet var ännu en gång mycket nära.

0-0 stod sig till andra halvlek trots många målchanser och en händelserik första halvlek.

I andra halvlek tar Atlanta snabbt tag i taktpinnen. Redan efter några minuter har man skapat fler anfall på IFE och i den 53 minuten kommer 0-1 från ett skott utanför straffområdet. Efter ledningsmålet tar Elfsborg över matchen något. Bibehåller sin press och vinner många bollar högt upp i banan. Strand, som hoppat upp en position i banan efter att Kaib ersatt Bernhardsson stöter in ett högt inlägg i straffområdet. Längst bort finns Jesper Karlsson som på volley snyggt pangar in bollen i målvaktens högra hörn.

1-1 och ett kvitteringsmål som fick Elfsborg att tända till ännu mer. Flera bra möjligheter och anfall skapas det sista 30 minuterna och målskytten Jesper Karlsson var mycket när att avgöra matchen under de sista minuterna. Strax innanför straffområdet skjuter han bollen över mål efter en fint anfall. 1-1 slutade matchen.

En del gula kort delades ut under matchen till båda lagen. Bland annat fick Marokhy Ndione två gula kort och blev utvisad, men då matchen var en träningsmatch fick Deniz Hümmet ersätta Ndione. 

Detta var den tredje och sista träningsmatchen här i Bradenton och under söndagen är laget lediga innan hemfärd till Sverige sker under måndagen.

IF Elfsborg – Atlanta United FC 1-1 (0-0)
Mål IFE:
Jesper Karlsson 63’

Startelva
Mathias Dyngeland, Christopher Mcvey (Ut 46´), Leo Väisänen, Joseph Okumu, Simon Strand (Ut 85’), Sivert Heltne Nilsen, Simon Olsson, Samuel Holmén, Alexander Bernhardsson (Ut), Jesper Karlsson, Per Frick (Ut)

Avbytare
Tim Rönning, Frederik Holst (In 46’), Rami Kaib (In), Tim Stålheden, Gustav Henriksson, Anton Thorsson, Rasmus Rosenqvist, Deniz Hümmet, Jacob Ondrejka (In 85’), Marokhy Ndione (In)

Saknades idag
Rasmus Alm (Febersjuk) Robert Gojani (Ljumske) Står över matchen av säkerhetsskäl.