Vi kan med glädje och stolthet informera om ett utökat samarbete mellan IF Elfsborg och RO-Gruppen.

Efter 10 år som samarbetspartners står det klart att RO-Gruppen utökar sitt engagemang i föreningen. Det nationellt etablerade byggföretaget inom entreprenad, byggservice, bostäder, konceptbyggnation och butiksetablering och med huvudkontor i Borås tar nu klivet till att bli en av IF Elfsborgs huvudpartner med syfte till att skapa förutsättningar för föreningens viktiga samhällsengagemang och satsningar inom A-lagen, elitlagen och ungdomssektionen.

– Vi är både glada och stolta över det utökade samarbetet med IF Elfsborg. Gemensamt har vi en stark vilja att skapa ett bättre samhälle både på och utanför våra egna arenor. Föreningsliv och idrott bidrar till mångfald, sysselsättning och kamratskap och det vill vi vara med och stödja. Elfsborg är mycket mer än bara ett lag i Allsvenskan; deras satsningar på damlag och flera ungdomsaktiviteter visar på en ljus framtid, säger Andreas Jaldevik, VD på RO-Gruppen.

RO-Gruppen har i många år arbetat utifrån visionen ”Vi vill bygga en bättre värld”. Visionen syftar på mer än bara byggnationer utan handlar också om samhällsnytta och socialt ansvar som gör skillnad. Steget därifrån är inte långt till IF Elfsborgs samhällsengagemang – Vi tillsammans, som är samlingsnamnet för IF Elfsborgs insatser och projekt som föreningen gör för att bidra till ett tryggare samhälle byggt på glädje, delaktighet och gemenskap.

– RO-Gruppen har varit en samarbetspartner till oss i flera år. Att de nu väljer att stärka sitt engagemang och från och med 2020 kliver in som huvudpartner i IF Elfsborg känns fantastiskt roligt och inspirerande. RO-Gruppens övergripande målsättningar om socialt ansvarstagande och att skapa samhällsnytta går hand i hand med våra samhällsprojekt i Vi Tillsammans och tack vare det stärkta samarbetet kan vi nu tillsammans hitta nya och fler vägar framåt. Avtalet är ett flerårsavtal och RO-Gruppen kommer bland annat att synas på vår matchtröja, säger Stefan Andreasson, Klubbchef IF Elfsborg.