Tillsammans bjuder nu Byttorps IF och IF Elfsborg in alla klasser i årskurs 0 – 6 i Borås och Bollebygd till årets Bra Kompis Klassfotboll. För artonde året i rad anordnas vår populära fotbolls- och familjefest på Ryda Sportfält i slutet på maj. 

Bra Kompis Klassfotboll 2020 kommer att äga rum maj på Ryda Sportfält. Inbjudan kommer ut till skolorna i skrivande stund och vi hoppas på än fler deltagare än föregånde år med ca. 2400 anmälda barn. Förutom IF Elfsborgs medverkan i skolorna och på plats under turneringen bjuder även IFE in alla barn till årets Bra Kompis-match på Borås Arena när IF Elfsborgs herrlag spelar. Vi återkommer med vilken som blir årets Bra-kompis match på Borås Arena!

Eric Sjölin hos IF Elfsborg berättar om föreningens engagemang kring turneringen 
– Bra Kompis Klassfotboll har verkligen blivit ett begrepp och något återkommande som många barn i Borås ser fram emot varje år. Styrkan ligger i att man spelar med mixade lag ifrån klassen där fokus ligger på fair play och att det är en låg tröskel in för de som är nybörjare inom fotbollen.

– Vår roll kring turneringen handlar mycket om att stärka värdegrundsarbetet, det ger ett annat genomslag när vi kommer ut och berättar om hur viktigt det är att spela schysst samt vara en bra kompis. För IF Elfsborg ser vi det även som ett väldigt bra tillfälle att värva nya supportrar och det är självklart att våra spelare ska vara på plats och skriva autografer.

Läs mer om årets turnering och anmäl ett lag här.

Arbetet med Bra Kompis Klassfotboll är en del av IF Elfsborgs verksamhetsområde i samhället, Vi Tillsammans. Läs mer om det arbetet här.