IF Elfsborg kan med glädje informera om att föreningen är överens med Marokhy Ndione om en kontraktsförlängning som knyter honom över säsongen 2022.

Inför säsongen 2018 blev den då 18-åriga anfallstalangen permanent uppflyttad i A-laget efter ett ett lyckat år som lärling och flera utvecklande år i föreningens U-lag. Under 2018 och 2019 har Ndione fortsatt att utvecklas i A-laget och säsongen 2019 fick han stort förtroende och gjorde under året åtta Allsvenska framträdanden och ett mål. Den nu 20-åriga anfallaren är nu helt redo för fler säsonger i IF Elfsborg.
–Det känns jättekul. Detta har man jobbat och strävat efter och det är ett kvitto på att de tror på mig. Nu är det bara att fortsätta jobba på, säger Ndione.

Vad känner du att du har utvecklat under tiden i A-laget?
–Jag har utvecklat och anpassat mig till farten i Allsvenskan, det var inte samma i tempo i ungdomslagen. Även tekniskt känner jag att jag har utvecklat mig, säger han.

Tävlingssäsongen drar igång redan på lördag. Vad säger du om det?
–Vi är taggade, jag är taggad. Det har varit en lång försäsong med hårda träningar och mycket slit. Nu går vi in i tävlingssäsongen och vi ska försöka få en riktigt bra start för att kunna ha något att bygga på, säger Ndione.

–Marokhy har en väldigt stor potential. Han har haft lite skadefrånvaro men han jobbar hårt och tränar regelbundet och vi ser en jättestor möjlighet för honom att fortsätta att utvecklas hos oss, säger Manager Jimmy Thelin.

–I våra diskussioner har Marokhy visat att han vill vara i IF Elfsborg och har en vilja att fortsätta utvecklas vilket gör att det känns väldigt bra att vi nu är överens om ett avtal som sträcker sig säsongen 2022 ut, avslutar Klubbchef Stefan Andreasson.

Se hela intervjun med Marokhy!