IF Elfsborgs nya lagkapten heter Sivert Heltne Nilsen. Han har under försäsongen burit kaptensbindeln vid ett par gånger men nu blir han alltså permanent herrlagets nya lagkapten inför säsongen 2020.

Norrmannen anslöt till IF Elfsborg i mitten av Augusti 2019 från danska AC Horsens. Han spelade snabbt till sig en plats i startelvan och har sedan sin första dag i gulsvart varit en central figur i Thelins lagbygge. Inför säsongen 2020 tar 28-åringen alltså över kaptensbindeln i IF Elfsborg – ett uppdrag han ser som oerhört ärofyllt.

-Det är en stor ära. När Jimmy berättade detta för mig fick jag rysningar. Jag har ju varit kapten i en del träningsmatcher där jag förstått att jag varit ett alternativ så när jag fick informationen till mig kände jag en stolthet att få chansen att vara kapten för en så fin föreningen som IF Elfsborg, säger Sivert.

Hör Siverts ord om lagkaptensrollen och om den kommande matchen i Svenska Cupen.

Fakta Sivert Heltne Nilsen
Född: 2 oktober 1991
Längd: 1,84 m
Moderklubb: Volda
Tidigare klubbar: Volda, IL Hödd, Vålerenga, SK Brann, AC Horsens