IF Elfsborg tar inför säsongen 2020 det vi kallar Nästa steg som förening. Herrar och damer tillsammans, representerar en region där IF Elfsborg ständigt berör och är på allas läppar. Den gula färgen binder oss samman och tar oss in i framtiden med årets matchtröja. En hyllning till vår historia och region.

 

 Modellen för 2020 års matchtröja är en hyllning till en klassisk Elfsborgströja ifrån åren 1976-1980. En i grunden helgul Elfsborgströja med v-ringad krage och en historisk detalj på axlarna. Under flera år ifrån slutet av 70- och början på 80-talet bar IF Elfsborgs spelare en egendesignad revär med bokstaven ”E”, ifrån den unika Elfsborgstexten på tröjor och byxor. På årets matchtröja återfinns den historiska revären på axlarna. En påminnelse om ett 70-tal där ett ungt Elfsborgslag, anfört av Thomas Ahlström, satte avtryck när de stormade fram inom svensk fotboll.

2019 återvände den klassiska Elfsborgstexten på matchtröjan till många supportrars glädje. På årets replica återfinns texten snyggt broderat på bröstet för att bäras med stolthet, av både herrar och damer, på väg in i framtiden.

– IF Elfsborg, Umbro och Intersport arbetar sedan 2018 nära IF Elfsborgs supportrar med det övergripande målet att färga Borås Arena gul. Under 2019 märktes stora framsteg i en kulturförändring kring att bära matchtröja. Vi ser den gula färgen som en tydlig identitetsmarkör för IF Elfsborg när vi arbetar med att stärka inramningen, locka mer publik till matcherna och öka merchendise-försäljningen. Därför kändes det naturligt att fortsätta att lyfta matchtröjans roll för inramningen och upplevelsen som kommer att stärkas än mer efter ombyggnationen av arenan Stefan Andreasson, klubbchef IF Elfsborg.

I föreningens begynnelse valde IF Elfsborg tidigt ett namn och färger som anspelar på hela vår region. Vi vet att vi är ifrån en stark fotbollsbygd där IF Elfsborg berör och är något alla ständigt snackar om. Av tradition har ”di gule” många supportrar runt om i hela Västergötland där vi skapar gemenskap och stolthet långt utanför Borås gränser. I nacken tar därför Västergötlands heraldik, lejonet, plats. En symbol för hur IF Elfsborg representerar en hel region med alla supportrars stöd i ryggen.

-Vi har haft som ambition att designa en unik matchtröja. Tröjan i sig bygger på en klassisk modell som känns väldigt Elfsborg men med historiska detaljer som gör att den sticker ut och skapar igenkänning för supportrarna. Vi har velat stärka den regionala och historiska kopplingen genom detaljerna på axlar och i nacke. Det är en lång process att ta fram en matchtröja men vi haft en bred förankring under hela vägen och hoppas att den ska bli väl mottagen av alla Elfsborgare. Jonas Georgsson, VD Scantrade, Umbro Sverige.

Förboka årets matchtröja och sätt din ort på kartan. 

Måndag 9 mars kl. 09.00 släpps lösbiljetterna till årets hemmapremiär, IF Elfsborg – Hammarby IF 13 april, på elfsborg.se