Torsdag kväll öppnade Borås Kongress upp portarna och runt 150 Elfsborgare fyllde lokalerna för att umgås, lyssna på intervjuer och inte minst, ta del av kvällens höjdpunkt, presentation av årets matchtröja! 

Kvällens konferencier Johannes Sandberg från IF Elfsborg hälsade välkommen till afterwork. Musik, sorl och gulsvart gemenskap fyllde lokalerna samtidigt som spänningen byggdes upp inför programmet på scenen. Kvällen var indelad i tre programpunkter med intervjuer i soffgruppen. Först ut var trion Jimmy Thelin, herrlaget, Joakim Carlsson, damlaget och Isak Edén, Guliganerna  som berättade om läget inför säsongen inom respektive del av föreningen. Optimismen och nyfikenheten inför årets säsong är stor inom gulsvarta led, vilket även speglades av i svaren ifrån de tre representanterna.

Strax efter 19.04 visades årets presentationsfilm, vid flera tillfällen skymtas sekvenser med den nya matchtröjan, som ytterligare byggde upp spänningen. Årets film innehåller ett större antal spelare och supportrar som visas i olika miljöer i och kring Borås. Känslan i filmen handlar om att Elfsborg ständigt är närvarande och något alla snackar om i vår region. Den gula färgen binder oss samman och tar oss in i framtiden med årets matchtröja.

Efter filmens slut välkomnades Jesper Karlsson, Torbjörn Lindeberg och Gabriella Uddh upp på scenen. Jesper och Torbjörn iklädda två autentiska 70-talströjor med den aktuella Elfsborgsrevären som stått modell och Gabriella ifrån IF Elfsborgs damlag iklädd årets matchtröja. Trion framkallade rungande applåder.  Torbjörn ”Tåbben” Lindeberg är en del av IF Elfsborgs historiska akademi och även den supporter som innehar den största privata samlingen av Elfsborgsmatchtröjor.  Torbjörn var väldigt glad att den historiska detaljen med revären och lejonet finns med på årets matchtröja. Omdömet ifrån Gabriella och Jesper var att det är en stilren tröja som känns väldigt Elfsborg.  Jesper sade sig dock trivas väldigt bra i den långärmade matchtröjan ifrån 1977, så det återstår att se vad han kommer att spela i för tröja i år…

Kvällens tredje programpunkt innefattade Jonas Georgsson, Umbro, Alfred Johansson Guliganerna och Eric Sjölin, IF Elfsborg som berättade om arbetet bakom årets matchtröja. Sedan sommaren 2018 finns ett sortimentråd med IF Elfsborg, Umbro och Intersport där supportrar involveras i arbetet med att utveckla IFEs souvenirer. Designen med en nyversion av den klassiska E-revären kommer ifrån Alfred Johansson, styrelseledamot i Guliganerna och grafisk formgivare till vardags.  Jonas ifrån Umbro pratade om att det är en medveten strategi av Umbro internationellt att involvera supportrar i processen med att ta fram en ny matchtröja. Exempel ifrån storklubbar i andra länder visar hur viktigt det är att matchtröjan får en ”själ och hjärta”, att den är något supportrarna kan identifiera sig med, för att öka i försäljning.

Eric Sjölin berättade att det finns en övergripande målsättning att färga Borås Arena gul, där ett strategiskt arbete med matchtröjan är loket som drar den visionen framåt. 2019 års replica sålde väldigt bra och nu vill föreningen ta ytterligare steg med årets matchtröja. Eric berättade även att det finns möjlighet att förboka årets matchtröja, de 150 första som förbokar kommer att få replican levererad i en snygg förpackning med spelarhälsning. Vid 20.30 var det dags för de flesta att börja avrunda kvällen.

Här kan du förboka årets supporterreplica och sätta din ort på kartan.

IF Elfsborg tackar alla som närvarande hos Borås Kongress och bidrog till att höja temperaturen ytterligare inför årets säsong. Måndag 9 mars kl. 09.00 släpps matchbiljetterna till årets hemmapremiär, IF Elfsborg – Hammarby IF.