200308 Elfsborgs Marokhy Ndione gör 1-0 och jublar med övriga spelare under fotbollsmatchen i Svenska cupen mellan Elfsborg och Örebro den 8 mars 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

IF Elfsborg vidare i Svenska Cupen

Publicerad: 2020-03-08 19:43

IF Elfsborg är vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen efter kvällens seger mot Örebro SK i den sista gruppspelsmatchen.

IF Elfsborg hade inför kvällens drabbning mot Örebro SK i den sista gruppspelsmatchen ett tufft läge där vinst krävdes för att ta första platsen i grupp 8 och därmed avancera till kvartsfinal.

IF Elfsborg tog tidigt tag i taktpinnen och fick ett bra läge att ta ledningen redan efter sju minuters spel. Efter ett inlägg från kanten nådde bollen Per Fricks panna, men nicken gick en bit utanför den stolpen. Per Frick hade sedan strax innan paus dubbla chanser att göra mål, men det första avslutet blockerades och det andra avslutet hamnade utanför målet.

0-0 stod sig i paus

I den andra halvleken fortsatte Elfsborg att pressa bortalaget som samtidigt föll längre och längre ner. Elfsborg bytte in Marokhy Ndione istället för Jacob Ondrejka och började i samma stund mata in fler och fler bollar mot straffområdet. Och med 15 minuter kvar fick just Ndione ett fint läge att göra 1-0.  Rasmus Alms inlägg träffade Ndiones panna – som stenhårt prickade ribban. Strax innan fulltid fick samme Ndione bollen av Sivert Heltne Nilsen strax utanför straffområdet, tog med sig den in i straffområdet och med vänsterfoten pangade han in 1-0 för gulsvart. Ett förlösande mål inför ett fullsatt Rydahallen som tog Elfsborg vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen. Lottning till Svenska Cupens kvartsfinal sker kl. 21:15 under måndagen.

-Vi börjar matchen bestämt och direkt. Vi gör flera saker rätt idag, i positionerna, i spelet vid andrabollar. Vi varierar våra anfall med djupled och inlägg. Vi håller oss till vår gemensamma idé hela vägen och stressar inte upp oss vilket också gör att vi vinner matchen idag, säger manager Jimmy Thelin.

Kolla in intervjun med Marokhy Ndione och Rasmus Alm.

IF Elfsborg – Örebro SK 1-0 (0-0)
Målskyttar: Marokhy Ndione (88′)
Varningar: Per Frick, Samuel Holmén, Frederik Holst

Startelva
Tim Rönning, Frederik Holst, Leo Väisänen, Joseph Okumu, Rami Kaib, Sivert Heltne Nilsen, Robert Gojani(Ut 25′), Simon Olsson, Ramus Alm, Per Frick (Ut 81′), Jacob Ondrejka (Ut 67′)

Ersättare
Mathias Dyngeland, Gustav Henriksson, Simon Strand, Samuel Holmén(In 25′), Deniz Hümmet (In 81′), Marokhy Ndione (In 67′), Prince Isaak Kouame.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer