Det är dags för årets första tävlingsmatch för elitlagen när U21 Allsvenskan rullar igång på onsdagen, en match där Elfsborg mönstrar ett starkt lag.

För IF Elfsborgs elitlag har det varit en försäsong med såväl träningsmatcher som spel i Ligacupen, elitlagens motsvarighet till Svenska Cupen. För U-truppen väntar nu seriepremiär i U21 Allsvenskan Mellersta när Gais står för motståndet på onsdagseftermiddagen. Formatet i serien har inför detta år gjorts om och det är nu tre U21-serier som spelas där varje seriesegrare plus bästa serietvåan går vidare till SM-semifinal i höst. Elfsborg tillhör den mellersta serien där IFK Göteborg, Gais, BK Häcken, Östers IF och Örgryte IS ingår. Serien spelas med hemma- och bortamöten där den geografiska indelningen är avsevärt mycket mer fördelaktig sett till restider än tidigare år.

Noterbart i startelvan är tanken om att Johan Larsson kommer göra gulsvart comeback i dagens match.

Klockan 17.00 är det därmed dags för årets första seriematch för IF Elfsborg där följande trupp är uttagen:

Startelva: Mathias Dyngeland (mv), Christopher Mc Vey, Gustav Henriksson (k), Kevin Holmén,  Deniz Hümmet, Tim Stålheden, Rasmus Rosenqvist, Prince Isaac Kouame, Johan Larsson, Eduart Iljazi, Anton Thorsson

Ersättare: Sebastian Jonsson (mv), Gustav Broman, Oliver Zandén, Noah Söderberg, Kevin Liimatainen, Musa M’Benga, Simon Strand

Matchen spelas i Ryda Fotbollshall där det är fritt inträde.