Det var dags för årets första seriematch i U21 Allsvenskan, en match som slutade med en härlig seger över Gais. 

På onsdagseftermiddagen var det äntligen dags för seriepremiär för IF Elfsborgs U-trupp. Efter en ganska lång försäsong hade U21-serien smygpremiär med en tidigt match i serien. Gais gästade Rydahallen i en match där Elfsborg mönstrade ett starkt lag med flertalet A-truppspelare. Bland annat gjorde Johan Larsson comeback i den gulsvarta tröjan sedan sin utlandssejour.
– A-truppspelarna hade bra inställning och såg bra ut, vilket också Johan gjorde. Han spelade en halvlek och byttes mot Simon Strand på ett planerat byte i halvtidsvilan, men Johan stod för en bra insats, säger Tobias Linderoth.

Hemmalaget fick också en smakstart när Elfsborg tog ledningen tämligen omgående genom Tim Stålheden. Spelet såg bra ut, Elfsborg kontrollerade sin ledning och strax före halvtidsvilan kunde Deniz Hümmet sätta in retur en straff. Halvvägs in i andra halvlek kunde också Kevin Holmén vinna boll, avancera och trycka in slutresultatet till 3–0.

Seriepremiären var därmed avklarad, tre poäng in på kontot men det fanns mycket bra att ta med sig från matchen.
– Vi skapar mycket chanser och släpper till få. Spelmässigt ser det bra ut, vi gör en bra match på det stora taget. I en seriepremiär vill man också se att vi är fysiskt i ordning, vilket jag tycker vi ser ut att vara. A-lagets spelare visade att de långt fram och hade bra inställning, likaså U-truppen som tog för sig och gjorde en bra match, säger Linderoth.

Upplägget i U21 Allsvenskan är nu att en sexlagsserie spelar dubbelmöten innan seriesegraren plus bästa tvåan går till SM-semifinal till hösten. Tio seriematcher ska avklaras och den regionala indelningen gör restiderna betydligt mycket mer behändiga.
– Det här är mycket bättre även om det blir någon match mindre. Restiderna kortas vilket underlättar för de som går i skolan. Vi är i ett bra område med många bra klubbar runt om i närområdet, så det ser jag bara som positivt, avslutar Tobias.

Nästa match i U21 Allsvenskan är den 31 mars klockan 17:00 när Örgryte IS gästar Borås.

IF Elfsborg – Gais 3–0 (2–0)

Mål: 1–0 Tim Stålheden, 2–0 Deniz Hümmet, 3–0 Kevin Holmén

Startelva: 1. Mathias Lønne Dyngeland (mv), 4. Christopher Mc Vey, 5. Gustav Henriksson (K), 6. Kevin Holmén, 7. Deniz Hümmet, 19. Tim Stålheden, 22. Rasmus Rosenqvist, 23. Prince Isaac Kouame, 24. Johan Larsson, 25. Eduart Iljazi, 29. Anton Thorsson
Ersättare: 30. Sebastian Jonsson  (mv), 2. Gustav Broman, 3. Oliver Zandén, 8. Noah Söderberg, 9. Kevin Liimatainen, 10. Musa M’Benga, 20. Simon Strand