Imorgon spelar IF Elfsborg dam sin första tävlingsmatch. På Borås Arena 2 möter man Rävlanda AIS/Hestrafors IF/Bollebygds i DM.

IF Elfsborg – Rävlanda AIS/Hestrafors IF/Bollebygds IF (DM)
14/3 kl 10.00
Borås Arena 2

Under lördagen tar IF Elfsborg emot Rävlanda AIS/Hestrafors IF/Bollebygds IF i den första tävlingsmatchen för damlaget. Laget kommer från två raka segrar i de senaste träningsmatcherna och självförtroendet är på topp inför den stundande matchen.

-Vi går in i den första tävlingsmatchen, nu gäller det något och det finns kanske lite mer nerver inblandade än tidigare träningsmatcher – vilket blir spännande, säger Joakim Carlsson, tränare.

Vad vill du se?
-Jag vill se det vi har tränat på under försäsongen. Vår speluppbyggnad, vårt passningsspel och vår rörelse. Vi vill också jobba med högre press vilket är något vi tränat på det senaste, säger Carlsson.

Vad säger du om motsåndet?
-Vi lägger inte jättestor vikt vid motståndet men det gäller att snabbt läsa av deras styrkor och svagheter och försöka utnyttja detta. Något jag vill att tjejerna också lär sig. Sedan är Rävlanda, Bollebyggd och Hestrafors en hopslagning och Rävlanda har ju tidigare spelat i division 3 så där finns det säkert en hel del erfarenhet, säger han.

-Vi har lite mindre sjukdomar i truppen men vi har en bra trupp på 17 spelare som vi tar med imorgon, avslutar Carlsson.

Truppen:
Lia Wiking, Ellen Larsson, Cornelia Kekesy, Gabriella Uddh, Fanny Johansson, Sandra Steen, Sara Isaksson, Linda Westberg Carlsson, Moa Skoglund, Leann Nyström, Tea Skoglund, Mathilda S Karlsson, Evelina Brink, Ebba Johansson, Sara Jardving, Olivia Gurtata, Cornelia Andersson.

 Kommande matcher:

IF Elfsborg – Ulricehamns IFK 
21/3 kl 14.00
Rydahallen

Öxnevalla IFK – IF Elfsborg (DM)
22/3 kl 17.50

Varbergs BoIS – IF Elfsborg