Marokhy Ndiones sena segermål hemma mot Örebro förra helgen blev målet som tog IF Elfsborg vidare till en Svenska Cupen kvartsfinal. Efter måndagens lottning stod det därför klart att vi imorgon tar oss an BK Häcken borta på Bravida Arena, i en match som kommer att spelas inför tomma läktare.

IF Elfsborg var inför gruppfinalen i en tuff situationen efter att man på bortaplan förlorat mot divison-1 laget Oskarshamns AIK. Mot Örebro i omgång tre krävdes det seger för att avancera till slutspelet i Svenska Cupen. Och så blev det, lagkapten Sivert Heltne-Nilsen hittade den nyinbytte Marokhy Ndione innanför straffområdet som snyggt drog sig förbi bortalagets backlinje och därefter placerade in matchens enda mål i den 87:e matchminuten, ett mål som gav föreningen avancemang i cupspelet för första gången sedan 2015.
– Målet var självklart att komma in och göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna, så jag är glad att jag kunde göra det, berättar Marokhy efter matchen.

Nu stundar en hård kamp på bortaplan mot BK Häcken, och här är det du behöver känna till inför kvartsfinalen.

BK Häcken IF Elfsborg
14 mars, 13.30 (Matchen sänds på CMore)
Bravida Arena

Truppen:
(truppen kommer att uppdateras senare)

 

Kolla in senaste avsnittet av Matchsnack där vi pratar med Leo Väisänen och Tim Rönning inför den stundande kvartsfinalen.