IF Elfsborg bevakar läget med anledning av utbrottet av coronaviruset och följer rekommendationer från myndigheter.

Texten uppdateras. (Nuvarande text: 2020-03-30)

IF Elfsborg bedriver i nuläget verksamhet i enlighet med den information som ges av våra myndigheter. Vi vidtar åtgärder som förstärkta rutiner för hygien, att stanna hemma om vi är sjuka och undvika folksamlingar. Se fulla rekommendationer  för vår verksamhet i listan nedan.

Vidare fortsätter diskussionen huruvida den Allsvenska säsongen kommer att hanteras. 2020-03-16 hölls ett extrainsatt klubbchefsmöte där den Allsvenska säsongen diskuterades. Läs mer om nuläget.

IF Elfsborg är beredda att vidta alla nödvändiga åtgärder för att minska spridningsrisken/takten och med anledning av Folkhälsomyndighetens höjning av risken för spridning kommer här information och rekommendationer för vår verksamhet. Vi ber samtliga att följa nedanstående rekommendationer med respekt.

Till externa besökare och spelare i alla åldrar, ledare inom föreningen.

• Med anledning av Coronaviruset, regeringens nya direktiv mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer och SvFF;s uppdaterade riktlinjer kommer all träningsverksamhet och träningsmatcher i våra elitlag, dam- och herrlag i föreningen att utföras utan besökare/publik. Träningar och träningsmatcher kommer i nuläget att fortsätta precis som vanligt men det nya förbudet är något vi tillsammans måste förhålla oss till. Vi hoppas på allas förståelse och förväntar oss att detta respekteras.

• Vid sjukdomssymptom är det viktigt att ni stannar hemma och inte återvänder till träning/kansli förrän ni är helt friska och symptomfria igen. Detta gäller alltså även vid milda symptom, särskilt feber, halsont eller andra problem med luftvägarna. Detta gäller även externa besökare. Vid hosta/feber är du välkommen tillbaka först 48 timmar efter att du är helt symptomfri.

• Undvik att ta i hand när ni hälsar.

• Tvätta händerna ofta. Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand.

• Har du rest till något av högriskområdena får du inte vistas på IF Elfsborgs träningsanläggningar eller kansli inom den närmaste tiden. (vi ber er följa Folkhälsomyndigheterna och UDs rekommendationer. Se information*)

• Hosta och nys i armvecket. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

• Undvik att röra ögon, näsa och mun. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

*Högriskområden: Följ Folkhälsomyndigheterna och UDs rekommendationer.

Länk till frågor och svar: Folkhälsomyndigheten

IF Elfsborgs läkare Matilda Lundblad om nuläget. (Publicerad 2020-03-17)