200218 Elfsborgs Jacob Ondrejka och Odds Vebjørn Hoff under träningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg och Odd den 18 februari 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Sju spelare uttagna i ungdomslandslag

Publicerad: 2020-03-13 13:50

Det är glädjande för IF Elfsborgs elitverksamhet att hela sju stycken spelare har blivit uttagna i ungdomslandslagen.

År efter år har Elfsborg ett strategiskt arbete för att utveckla talanger i sitt mål att nå en plats i A-truppen och på sikt något ännu större. Sportsliga resultat är en del, men framför allt är utveckling av varje spelare än mer viktigt. Ett kvitto för att se resultatet av föreningens arbete är när spelare blir uttagna i landslagssammanhang, oavsett på vilken åldersnivå de befinner sig. Därför är det väldigt glädjande att Elfsborg fått totalt sju spelare uttagna i P18- och P16-landslaget.
– Det handlar om att vi under lång tid arbetat strategiskt i hur vi vill utveckla våra spelare, att vi vill ha kontinuitet och kvalitet i ledarstaber och att alla vet vilken riktning vi ska gå – och hur vi ska nå dit. Landslagsuttagningar är ett kvitto på att vi även lyckas och när vi nu har hela sju stycken spelare som är uttagna är det väldigt glädjande, säger Tony Lundqvist, sportchef ungdom.

P18-landslaget, födda 2002
Filip Gustafsson
Jacob Ondrejka
Otto Vallentin
Viktor Widell

P16-landslaget, födda 2004
Andrés Lindberg
Carl Mauritzson
Arian Sawsani

Huvudpartners