Den 16 september 2019, det var dagen då 20-åriga Tim Rönning gjorde sin debut i Allsvenskan för IF Elfsborg. Efter en briljant höst och en väldigt fin inledning på 2020 kan föreningen idag stolt meddela att den 201 centimeter långa målvakten från Kilafors har förlängt sitt kontrakt i ett avtal som sträcker sig till slutet av 2024.
– Det känns bra, detta är en förening som jag trivs väldigt bra i. Allt kring föreningen känns väldigt positivt så det känns som en fantastisk miljö för mig att vara en del av, säger Tim.

IF Elfsborg avslutade 2019 på ett starkt sätt där man endast förlorade en av de återstående 11 matcherna under den Allsvenska säsongen, en avslutning på säsongen som Tim minst sagt var en stor del av. Nu efter en fin försäsong under 2020 och avancemang till Svenska Cupens kvartsfinal ser Tim positivt på vad som komma skall. 
– Det är någonting på gång, det är det. Det är positivt i hela föreningen. Vi har märkt på träningar och matcher att det börjat se väldigt bra ut, alla i laget är villiga att ge allt och det för mig känns väldigt bra, säger Tim.

Det var en händelserik höst för Tim, efter att ha fått ta över mellan stolparna efter förra lagkaptenen Kevin Stuhr-Ellegaard så känner sig 21-åringen tacksam för att äntligen få visa vad han går för.
– I början var det mycket som snurrade runt i huvudet. Men jag visste alltid att när chansen väl dök upp så ville jag visa vad jag går för och jag är glad att jag fick den chansen, säger Tim.

Mycket har hänt sen din debut i september, har dessa månaderna påverkat dig utanför planen?
– Nej, ingenting. Jag försöker bara gör mitt, komma hit och träna varje dag. Spelar jag så spelar jag och då kommer jag alltid göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna, säger Tim.

I november under Elfsborgsgalan prisades Tim för att ha blivit utsedd till årets genombrott i föreningen. En stund som han ser tillbaka på med stolthet. 
– Det var otroligt stort för mig personligen. Att få komma in i IF Elfsborgs A-lag och få spela matcher är något som man alltid drömt om och att då få ett sådant pris är något som värmer i hjärtat, avslutar Tim.

Han är fostrad i IF Elfsborg och har slagit sig in i A-laget på ett positivt sätt. Han har utvecklat sitt sätt att agera i boxen, framförallt i luftspelet vilket ger oss en bra dimension i vårt spel. Han har visat en bra karaktär och visar viljan att träna hårt och vi är därför glada över att han har förlängt sitt kontrakt med föreningen, berättar manager Jimmy Thelin.

Tim har tagit stora steg i sitt målvaktsspel det senaste året och är driven i att fortsätta utvecklas för att bli en ännu bättre målvakt och kunna hjälpa Elfsborg som lag att prestera på en hög nivå, berättar målvaktstränaren Linus Eriksson.

Som 7-åring satt han hemma i TV-soffan och hejade fram oss till SM-Guldet, som 16-åring flyttade han till Borås och bidrog starkt till flera titlar för Elitlagen, som 20-åring gjorde han debut och succé i Allsvenskan och nu ser vi framemot Tims fortsatta utveckling. I bra diskussioner en tid tillbaka är vi nu överens om ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2024, säger Stefan Andreasson.

Se intervjun med Tim nedanför.