eAllsvenskan och alla FIFA 20 Global Series-event pausas för tillfället på grund av det nya Corona-viruset.

Under helgen gick EA (Electronic Arts) ut med ett officiellt uttalande om att man pausar samtliga globala event som rör sig kring e-sporten. En åtgärd som nu eAllsvenskan efterföljer. Detta innebär att eAllsvenskan, som förra veckan precis hade påbörjats, kommer att pausas för tillfället där SEF nu jobbar med att hitta en lösning på hur man kan återuppta denna turneringsformen.

– Vår syn på saken är dock att det är fortsatt relevant att genomföra eAllsvenskan, även om det skulle innebära att hela säsongen spelas enbart online, en fråga vi nu tar vidare. En uppdatering kommer så fort vi har något nytt att berätta i frågan, berättar Nicklas Mether som arbetar inom SEF och eAllsvenskan 2020.

Den 10 mars inledde IF Elfsborg sitt e-sport äventyr där man i omgång ett tog sig an IFK Norrköping. Omgången delades upp i fem olika matcher där ställningen slutade 3-2 sammanlagt i IFK Norrköpings favör.
– Tyvärr blev det förlust med sammanlagt 3-2 i matcher. Men jag blev stolt av att ser hur bra grabbarna stod upp mot ett väldigt bra IFK Norrköping men vi kommer igen, berättar IF Elfsborgs lagkapten Albin André.