Carlos Ancelotti sa en gång: ”fotboll är det mest viktiga av de minst viktiga sakerna i världen”

Just nu präglas hela världen av Coronaviruset som avlöser rubrik efter rubrik och fyller våra samtal. I dessa stunder behöver människor ljuspunkter, något att se fram emot. Det kan vara ett fotbollslag, klubben i hjärtat. Tanken på när vi står där på läktarna igen eller sitter framför tv:n eller på kafferasten och diskuterar gårdagens match.

Kriser tar fram det bästa och sämsta ur människan. I IF Elfsborg, i Borås och i samhället möter vi just nu många som plockar fram det bästa ur sig själva. Många kreativa idéer föds för att hjälpa andra efter bästa förmåga. Ingen insats som kommer från hjärtat är för liten.

Fotbollen bygger framförallt på gemenskap. Den samlar en gemensam kraft och kan ena många människor mot samma mål. Under en normal säsong så enas vi under den här tiden för att kämpa i Allsvenskan. Nu är en annan tid som ändå kan stärka våra band. Nu enas vi som medmänniskor för att ge tröst till de som är oroliga, stötta de som behöver hjälp, värna om riskgrupper och bidra till att vi som samhälle klarar av påfrestningarna. Vi har experter som ger oss råd hur vi ska se efter oss själva och våra medmänniskor. Så låt oss göra det med enad kraft! Också när människor sitter i karantän eller isolerade så finns vi där för varandra. Vi är IF Elfsborg och en del av samhället – så låt oss nu hjälpas åt.

/Jimmy Thelin, IF Elfsborg