För en vecka sedan gick Guliganerna ut med uppmaningen ”Varje medlem räknas – tillsammans för IF Elfsborg” med målet att värva minst 650 nya medlemmar till föreningen och slå 2012 års rekordnotering på 2604 . I skrivande stund har IF Elfsborg 2520 medlemmar vilket betyder att vi bara är 85 medlemmar ifrån målet. Hur lång tid tar det att värva minst 85 medlemmar till? 


Eric Sjölin, SLO och medlemsansvarig i IF Elfsborg, berättar om tillströmningen av nya medlemmar
– I en tid av ovisshet och oro är det fantastiskt att se hur våra supportrar sluter upp kring föreningen. Guliganerna har gjort det stora jobbet där IFE bara förmedlat uppmaningen vidare. Vi arbetar på flera sätt den närmsta tiden där våra supportrar kan vara med och stötta föreningen i det här utsatta läget. Att lyfta medlemskapet är en väldigt bra start som även ger en långsikigt positiv effekt för föreningen. I fredags kunde vi börja skicka ut nya medlemskort och jag hoppas att vi får skicka ännu fler nu i början på veckan. Vi närmar oss 650 nya medlemmar på drygt en vecka, med den kraften som finns bland våra supportrar tar det inte lång tid innan vi går över 2604! Det är imponerande att se hur det bara fortsätter att strömma in medlemmar!

Isak Edén, ordförande i Guliganerna, om responsen på kampanjen
– Jag är egentligen inte så förvånad över den fina responsen. Kriser och tuffa situationer har en tendens att locka fram det bästa ur många människor. När det verkligen behövs sluter vi oss samman och vill hjälpa till. Elfsborg har många supportrar och flera jag har pratat med säger att de funderat på att bli medlemmar tidigare, men att det aldrig bara blivit av. Nu ger vi alla gula en otroligt bra anledning att ta det där steget och vara med och bli medlem när det behövs som mest. Endast 85 medlemmar kvar, nu fortsätter vi i den här takten och slår 2604!

Bli medlem i IF Elfsborg.