I vanliga fall skulle vi endast vara dagar ifrån allsvensk premiär med allt vad det innebär. Men den här våren är allt annorlunda efter Corona-pandemins intåg i våra liv. I en tid där vår vardag vänds upp och ner ökar behovet av gemenskap och framtidstro.  Nu släpps låten ”Vi tillsammans” som sjungs av artisten Wiktoria, ursprungligen ifrån Brämhult i Borås. Låten är en kärleksförklaring till IF Elfsborg och Borås där hela överskottet av streamingintäkterna tillfaller Garissa-stiftelsens arbete.

Låten är skriven och producerad av Joel Sjöö och Jonas Wallin under namnet LLSX (uttalas ullsax, vilket är Borås stadsvapen). Dalsjöforsbördige låtskrivaren Joel Sjöö var ordentligt i hetluften 2019 när han stod som vinnare i Eurovisionfinalen i Tel Aviv efter att ha skrivit Nederländernas vinnarbidrag tillsammans med artisten Duncan Laurence. Låtskrivaren Jonas Wallin, ursprungligen ifrån Äspered, har också skrivit låtar till artister som Avicii, Mando Diao och Loreen. På ”Vi tillsammans” bidrar också Daniel Skoglund (Songs of Boda) med gitarrspel och en grupp Elfsborgssupportrar bildar kör i refrängerna.

Joel, hur kommer det sig att ni tog initiativet att göra en Elfsborgslåt?
– Både jag och Jonas är uppväxta i Boråsområdet och har stora Elfsborgshjärtan Vi skrev den här låten för några år sedan med målet att skapa en låt som vävde samman våra känslor för Elfsborg och Borås. Under den tuffa säsongen 2018 växte vår vilja att göra klart den för att kunna bidra med något positivt till klubben. När det är tufft på eller vid sidan av planen är det ännu viktigare att vi supportrar sluter upp och stöttar laget på alla sätt vi kan.

– Jag och Jonas var i Borås i somras och spelade in kördelen tillsammans med ett gäng supportrar. Wiktoria ställde sen upp direkt när hon fick frågan om att sjunga på låten och att få in hennes fantastiska röst var den sista pusselbiten. Därefter har vi har letat efter rätt tillfälle för låten att släppas. Under den här våren kastas vårt samhälle och många branscher in i en oviss vardag med uteblivna intäkter. Genom låten vill vi bidra till att människor känner gemenskap och sluter upp för att stötta det lokala, med IF Elfsborg i spetsen.

Vad kan du berätta om låten? Vad handlar den om?
– Vi har velat fånga känslan av vad det är att vara supporter. Ena dagen kan vara lidande och nästa eufori, men i slutändan handlar det om gemenskap. Texten målar en bild av att gå tillsammans genom staden mot Borås Arena på en matchdag, för oavsett vart livet tar en är kärleken till Elfsborg något som består och förenar. Vårt mål har hela tiden varit att skapa en låt som alla som älskar Elfsborg ska vilja sjunga tillsammans.

Hur kommer det sig att ni valt att stötta Garissa-stiftelsen?
– Carl-Axel Ekmans stiftelse har sedan starten haft en tydlig koppling till Borås och IF Elfsborg. Vi kände tidigt att de streamingintäkter som följer med ett låtsläpp skulle gå till något bra ändamål. Valet föll på Garissa-stiftelsen som gör ett otroligt viktigt arbete för framförallt unga flickor med skola och barnhem i Kenya.

Stefan Andreasson, klubbchef, i IF Elfsborg, välkomnar den nya Elfsborgslåten
– Det är fantastiskt roligt när skickliga yrkesmänniskor hör av sig och vill göra något bra för IF Elfsborg. Joel, Jonas, Daniel och Wiktoria som alla arbetar med musik till vardags har gjort det här projektet mer eller mindre helt ideellt för att de vill bidra med något positivt. Vi hoppas att låten ska tas emot bra av alla Elfsborgare i en period där många nu blir medlemmar och på andra sätt stöttar IF Elfsborg. Det är en vacker låt som väcker känslor och där streamningsintäkterna går till ett viktigt ändamål.

Länk till Vi Tillsammans på Spotify.