Under onsdagen var det högtidsstund för många Elfsborgssupportrar när utdelning av förbokade matchtröjor inleddes i Intersports butik. Men hur skulle vi göra med våra supportrar i riskgrupp som inte bör besöka butiker i dagsläget? IF Elfsborgs spelare Tim Rönning och Per Frick fixade hemkörning av de förbokade tröjorna!

220 Elfsborgare hade förbokat årets replica av matchtröjan för att ta reda på vilken ort i Västergötland och vilken stadsdel i Borås som är mest gul. Under onsdagen var det äntligen dags för säljstart med förtur för alla som har förbokat tröjan. I Intersports butik var det full ruljans från 12.00 och där finns nu tröjan även till ordinarie försäljning. Inom kort finns matchtröjan även uppe på webben.

Efter eftermiddagens träning åkte spelarna Per Frick och Tim Rönning ut till flera adresser inom Borås Stad för att lämna över förbeställda tröjor till några av IF Elfsborgs äldre supportrar i riskgrupp.
– Det kändes fint att åka ut och besöka några av våra äldre supportrar. I dagsläget är det viktigt att hela samhället visar att vi värnar om våra äldre, hjälper till med det vi kan rent praktiskt och för att muntra upp de som sitter isolerade. Det bev en pratstund hemma hos var och en där de först ville prova den snygga tröjan men även prata om dagsläget. Våra äldre supportrar hade frågor om hur träningarna funkar under det här långa uppehållet, när vi tror att matcherna kommer igång och så vidare. Alla längtar verkligen efter Elfsborg och fotboll i dagsläget berättar Per Frick efter besöket.Kartan är uppdaterad med alla som har förbokat årets matchtröja och valt att sätta ut ”sitt lejon”. Scrolla och flytta markeringen på kartan så att du ser alla orter i Västergötland. Notera att vi har satt ut markeringen på slumpvis vald gata på varje område.
Norrmalm leder för stadsdelar i Borås och Ulricehamn för hela Västergötland.

Supporterreplica innebär att det är den matchtröjan som finns till försäljning för supportrar under året. Det som skiljer mot den matchtröja som spelarna kommer att bära är att det tillkommer några fler sponsortryck, bland annat allsvenskans centrala avtal. Tröjmodellen är framtagen av Umbro i samarbete med IF Elfsborg och kommer att säljas av vår samarbetspartner Intersport i Borås.