Under fredagen gav Folkhälsomyndigheten klartecken för start av Allsvenskan den 14 juni. Med anledning av riskerna för smittspridning av COVID-19 matcherna att spelas utan publik tills vidare.

Efter flera möten med Folkhälsomyndigheten har Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll och Riksidrottsförbundet kommit fram till att starta upp Allsvenskan den 14 juni.

Samtidigt beslutade Folkhälsomyndigheten att förbudet mot offentliga tillställningar med mer än 50 personer förlängs, vilket innebär att Allsvenskan kommer att spelas utan publik tills vidare.

Samtidigt som Allsvenskan startar kommer också fem byten per lag att tillåtas i matcherna. Bytena får göras vid max tre eller fyra olika tillfällen.

Spelschemat och spelordningen för Allsvenskan och Svenska Cupen är ännu inte fastställt. Svensk Elitfotboll för en dialog med Svenska Fotbollförbundet och parterna återkommer så snart de kan i frågan.

Stefan Andreasson, klubbchef IF Elfsborg

– Det är ett viktigt besked utifrån den rådande situationen. Det är av flera anledningar viktigt att vi kan spela klart Allsvenskan innan året är slut. Våra supportrar och deras engagemang är fantastiskt och upplevelsen på arenorna kommer inte bli densamma utan publik men det är tyvärr nödvändigt i nuläget.